Gündem

Erdoğan, ikinci tur için oyunu kullandı: Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini vatandaşlarımdan rica ediyorum

28 Mayıs 2023 12:09

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçini için oyunu kullandı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oyunu kullanacağı Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Erdoğan'ı burada AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen karşıladı. Oy kullanacağı sınıfa giren Erdoğan, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 3279 numaralı sandıkta oy kullandı. Sandığa "hayırlı olsun" diyerek zarfı atan Erdoğan, imza işleminin ardından açıklamalarda bulundu.

"İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz"

Erdoğan, şunları söyledi:

"İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. İkinci tur da bugün gerçekleştirmiş oluyoruz. Sadece iki aday söz konusu. Ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama da bitecektir. Ancak Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylamaya şahit oluyoruz. Dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen bir ülke yoktu. Türkiye yüzde 90'a varan katılımla demokrasi mücadelesini verdi, bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum." 

Bu arada okul bahçesinde bekleyen vatandaşlar, Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan, burada vatandaşları selamlayıp, sohbet etti. 

TIKLAYIN - CANLI BLOG - Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılında 13. Cumhurbaşkanı’nı seçiyor: Oy verme işlemi başladı!