TARİH

26 Mart 2024

Gökhan Zan: TİP’in raporu hukuken geçersiz; yedi sülaleme yetecek param var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Mehmet Güzel’in de adı geçiyordu kayıtlarda. Savcılık bakalım Güzel’in de ifadesine başvuracak mı?

Devamını Oku

TARİH

25 Mart 2024

“Ölmek, yaşamaktan daha merhametli Gazze’de"

Filistinli çocuklar ellerine isimlerini yazıyormuş ölürse kim olduğu bilinsin diye. Uzuv kaybı yaşayan çok çocuk varmış. Şu ana kadar hayatını kaybeden çocuk sayısı 15 bine yakın…

Devamını Oku

TARİH

20 Mart 2024

Ahmet Aras: Muğla çevre örgütlerinin hazırlayacağı manifestoyu imzalayacağım

"Büyük sermaye grupları kıyıları kapatmış durumda. Merkezi karar vericiler kıyıları boşaltın demeli. Bu konuda toplumu örgütlemeyi hedefliyoruz. TMMOB yerel yönetim manifestosu hazırladı, bize sundu. 'Ekoloji manifestosu hazırlayalım imzalayalım' dedim.”

Devamını Oku

TARİH

18 Mart 2024

Gökhan Zan: "Görüntüyü şu kadar saniye kırp" yazışmalarını savcılığa verdim; TİP'e rağmen adayım

"Deep fake üzerinden oluşturulmuş kayıtlar. Montaj var. Savcılığa gittim. İki haftadır tehdit ediliyordum kendisini Lütfü Savaş'ın adamları olarak tanıtan kişiler tarafından"

Devamını Oku

TARİH

17 Mart 2024

Meral Danış Beştaş: Erdoğan bir karar vermeli

“Erdoğan’ın garip, çelişkili bir durumu var bu dönem. Kayyımlar konusunda iki yüzlü bir yaklaşım, kaçak seçmen taşımalar… Bu konuda bir karar vermeleri gerekiyor. Yaptıklarını herkes görüyor.”

Devamını Oku

TARİH

14 Mart 2024

Demirtaş'a üst araması neden dayatılmış olabilir?

Erdoğan Mardin'de kayyımlar sorununa girmedi. "Milli iradeye saygı" ifadesini de bir kez kullandı ve onun bağlamı da muhalefetin "saygısızlığıydı"

Devamını Oku

TARİH

12 Mart 2024

Martı kaşlı çocuk Berkin Elvan: "Çocuklara kıymayın efendiler"

Evet, devlet dersinde öldürülen Berkin Elvan'a, Uğur Kaymaz'a, Ceylan Önkol'a yazılmasa da o şiir "Koşuyor altı yaşında bir oğlan, uçurtması geçiyor ağaçlardan, siz de böyle koşmuştunuz bir zaman. Çocuklara kıymayın efendiler"

Devamını Oku

TARİH

09 Mart 2024

Burcu Köksal'ın Afyon'da açtığı ateş İmamoğlu'nu İstanbul'da vurur mu?

Sorun CHP'nin sürekli aynı yerden vurulması ve buna karşı bir siyaset üretememesi. Kürtlerin büyük çoğunluğunun oyunu alan DEM'e kapıları kapatmak, gerçek demokrasiye, kadim sorunlara kapıyı kapatmak anlamına gelmiyor mu ve CHP bu temcit pilavını daha ne kadar süre yiyecek?

Devamını Oku

TARİH

07 Mart 2024

İBB: Her 10 kadından 8'i evinde doğal gaz yakmadan oturuyor!

İstanbul-Ortaköy'de bir grup kadın gazeteciyle bir araya gelen İBB Kadın'dan yöneticiler bugüne kadar neler yaptıklarını anlattı

Devamını Oku

TARİH

06 Mart 2024

"İliç'te kayan siyanürlü toprak maden çukurlarına dolduruluyor" iddiası

20-25 milyon ton ağırlığındaki akan liç yığınına başka şirketin Çakmaktepe madeninden çıkardığı oksit cevherleri de getirilip yığılmış

Devamını Oku

TARİH

01 Mart 2024

DEM'in "düşük yoğunluklu" İstanbul kampanyasında projelerden çok "birlikte yönetme" fikri öne çıktı

Türkiye'nin önemli aydınlarından yazar, şair, siyasetçi Vedat Türkali'nin İstanbul şiirinden alıntıyla "Haramilerin saltanatı"nı işaret eden siyaset anlayışına karşı doğrudan yönetim vurgusunun, halkın kenti yönetmesi idealinin önce çıktığı bir tanıtım oldu

Devamını Oku

TARİH

01 Mart 2024

Ayhan Bora Kaplan'ın suçları onca delile rağmen davaya dönüşmemiş; iddianamede tek tek anlatılmış

Erkan Doğan dosyası konusunda "kovuşturmaya yer olmadığı" kararını veren savcı hakkında bir işlem yapılacak mı? HSK devreye girdi mi?

Devamını Oku