Erdoğan İşcan

[email protected]

TARİH

09 Şubat 2024

Azerbaycan’da seçim ve AKPM

Azerbaycan’da 7 Şubat’ta yapılan seçimlerde İlham Aliyev beşinci kez Cumhurbaşkanı seçildi. Öte yandan, AKPM Ocak toplantısında, Azerbaycan heyetinin yetki belgeleri onaylanmadı. Azerbaycan’ı AKPM dışında bırakan karar adil mi?

Devamını Oku

TARİH

16 Ocak 2024

İsrail soykırım suçlaması ile yargılanıyor

İsrail Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlaması ile yargılanıyor. Başvuruyu yapan G Afrika’nın ve sanık İsrail’in sunuşlarını yaptıkları duruşmalar tamamlandı. Divan kısa sürede ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararını açıklayacak. Sonra esasa ilişkin incelemeye geçecek. Sonuç ne olsa da, İsrail’in soykırım suçlaması ile yargılanmış olması gerçeği değişmeyecek!

Devamını Oku

TARİH

03 Ocak 2024

Soykırım kurbanının soykırım suçlusuna dönüşmesi

İsrail hükümeti Yahudi toplumu için yaşamsal önem taşıyan “Nazi soykırımı” kurbanı olma meşruiyetine ihanet etti. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davasında yargılanacak. Soykırım yaptığı belirlenirse, soykırım kurbanı soykırım sorumlusu olacak. İsrail ve Yahudi lobisi soykırım kurbanı olma meşruiyetini eskiden olduğu etkinlikte kullanabilecek mi?

Devamını Oku

TARİH

12 Eylül 2023

Myanmar ve Rohinga azınlığı

Uluslararası toplumun hafızası seçici, işine geldiğinde hatırlıyor. Ayrıca, benzer trajedilerden biri ile ilgilenirken diğerlerini görmezden gelebiliyor. İkiyüzlülük böyle bir şey sanırım!

Devamını Oku

TARİH

28 Ağustos 2023

Demokrasi için boşuna mı uğraşıyoruz?

Hayır! Kararlı dayanışma ve stratejik sabır ile geliştirilecek kurallara dayalı sistem; demokratik güvenlik, siyasi istikrar ve ekonomik refahın temelini oluşturacaktır. Zaten uluslararası saygınlık ancak böyle kalıcı olarak sağlanabilir. Öncelik demokrasi kültürüne sahip çıkmak ...

Devamını Oku

TARİH

15 Haziran 2023

Demokrasi hukuk ile çatışmamayı gerektirir

Demokrasi hukuk ile çatışırsa siyasi istikrar ve ekonomik refah zemini olma niteliğini kaybeder

Devamını Oku

TARİH

04 Nisan 2023

Hukukun üstünlüğünün düşmanı ikiyüzlülük

Hukukun üstünlüğü ulusal olduğu gibi uluslararası düzeyde de barışın, istikrarın ve refahın güvencesi; ikiyüzlülük de bunun düşmanlarından biri … Yazının sonuna eklenen bir de soru var: Kadına karşı ayrımcılık ve şiddetin önlenmesine neden karşısınız?

Devamını Oku

TARİH

20 Şubat 2023

Deprem sonrasında demokratik güvenlik ve AKPM denetimi

Olağan koşullara dönüş sürecinde siyasi ve ekonomik istikrar için öncelik, hukuk ile barışmak ve demokratik güvenliği güçlendirmek. Türkiye 1996’da AKPM denetimine giren tek kurucu üye. 2004’te denetimden çıktı. 2017’de denetime yeniden giren ilk örnek oldu. Denetimden yeniden çıkılabilecek mi?

Devamını Oku

TARİH

09 Şubat 2023

OHAL ve uluslararası hukuk

Gündemin önceliği, depremin yol açtığı insani trajediye müdahale için dayanışma. Bununla birlikte, deprem bölgesinde ilan edilen OHAL uygulamasına ilişkin uluslararası hukuk yükümlülüklerinin doğru anlaşılması da önemli…

Devamını Oku

TARİH

17 Ocak 2023

Ukrayna’da savaş ve oportünizm

21. yüzyıl, Avrupa, savaş durmuyor, insani trajedi devam ediyor, kim kaybediyor, kim kazanıyor?

Devamını Oku

TARİH

10 Ocak 2023

Demokrasi sürdürülebilir istikrar ve saygınlığın güvencesidir

Demokratik güvenlik olmadan ulusal istikrar ile uluslararası saygınlık ve etkinlik kalıcı olmaz. Bu kapsamda BM ve AK standartları ile birlikte AİHM kararlarına uyumun kilit rolü de hatırlanmalı!

Devamını Oku

TARİH

14 Ekim 2022

İstanbul Sözleşmesi: Kaybedilen büyük kazanım

Avrupa Konseyi bakanlarının Dublin’de kabul ettiği kadına karşı, aile içi ve cinsel şiddete sıfır tolerans bildirisinde Türkiye yok!..

Devamını Oku