TARİH
25 Kasım 2023
AKP’nin bilinçli bir “Arabizasyon” politikasıyla kimliğini değiştirmeye çalıştığı Taksim bu basıncı püskürtüyor, birbiri ardına açılan kaliteli mekânlarıyla kendisine küsen İstanbulluları yeniden çağırıyor…
Devamını OkuTARİH
28 Ekim 2023
İskoçya’nın isli viskileriyle ünlü Islay adasından, okyanus kıyısındaki damıtımevlerinden izlenimler…
Devamını OkuTARİH
14 Ekim 2023
Seyahat dünyasının yeni akımı şarap turizmi, ülkemizde de hiç olmadığı kadar zenginleşti…
Devamını OkuTARİH
30 Eylül 2023
Geçen hafta sonu Boğazkere üzümünün anavatanı Diyarbakır’da, yöresel şarap ve peynirlerin peşindeydim. Umut veren izlenimlerle döndüm…
Devamını OkuTARİH
16 Eylül 2023
100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in armağanlarından biri de modern gastronomi kültürümüz
Devamını OkuTARİH
09 Eylül 2023
"İçki sanayii" Cumhuriyet'in stratejik bir iş alanıydı, tarıma dayalı kalkınmanın da bir yoluydu
Devamını OkuTARİH
02 Eylül 2023
100. yılını kutladığımız Cumhuriyet, gayrımüslimlerin terk ettiği bağlara sahip çıkarak modern Türk şarapçılığının da kurucusu oldu
Devamını OkuTARİH
26 Ağustos 2023
Cumhuriyet’in yıl boyu unutturulan ve 29 Ekim’e sıkıştırılacağı belli olan 100. Yıldönümünü farklı bir biçimde kutlamak istedim…
Devamını OkuTARİH
19 Ağustos 2023
Şarapla ilgili 100’e yakın araştırma, makale, çeviri ve kitabın sahibi Prof. Dr. Nihat Aktan’ı 90 yaşında kaybettik. “Önologların duayeni” neredeyse son ânına kadar üretti…
Devamını OkuTARİH
22 Temmuz 2023
Okuyuculardan gelen içki kültürü ile ilgili sorular hayli birikti. İşte merak edilen sorular ve cevapları…
Devamını OkuTARİH
17 Haziran 2023
Deprem bölgesinin büyük zarar gören zengin gastronomisine katkıda bulunmayı amaçlayan Londra’daki “Cradle of Food – Gıdanın Beşiği” etkinliği, büyük yankı uyandırdı…
Devamını OkuTARİH
10 Haziran 2023
Yaz mevsimiyle birlikte şezlonga uzanıp keyifle okunacak kitaplara ihtiyaç da artıyor. İşte yeni çıkan “lezzetli” gastronomi kitapları…
Devamını OkuDaha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.