Mehmet Yalçın

[email protected]

TARİH

21 Mayıs 2022

Konyak fiyatları niye artıyor?

Belirli aralıklarla yaptığım gibi yine biriken okur sorularını yanıtlıyorum. Sorular çok farklı konular hakkında…

Devamını Oku

TARİH

30 Nisan 2022

Yıldızımız Michelin'le parlayacak mı?

Turizm Bakanı ve ünlü rehberin direktörü, Türk restoranlarının da Michelin rehberinde yer alacağını müjdeledi. Michelin yıldızları, gastronomi dünyamızın yıldızını gerçekten parlatacak mı?

Devamını Oku

TARİH

16 Nisan 2022

Viski şövalyeleri

İskoçya’daki Blair Şatosu’nda yapılan törende üye olduğum Viski Çanağı Koruyucuları derneğinden izlenimler…

Devamını Oku

TARİH

12 Mart 2022

Restoranlar canlanıyor

Salgınla birlikte iki yıldır durgunlaşan İstanbul’un lüks restoranlarının dünyası, bugünlerde kıpır kıpır. Azalan alım gücüne, yükselen gıda ve içki fiyatlarına rağmen bu restoranlar dolup taşıyor

Devamını Oku

TARİH

05 Mart 2022

Zeytin Ülkesi’nin mesajı

20 ilçesiyle Türkiye’nin bir numaralı zeytin üreticisi olan Balıkesir’in bu yönünü anlatan kitabın zeytinliklerin madenciliğe açıldığı hafta çıkması, kaderin garip bir cilvesi sanki…

Devamını Oku

TARİH

13 Şubat 2022

Atatürk'ün sofrasının perde arkası

Murat Bardakçı'nın "Atatürk'ün Mutfağı" kitabı büyük önderin şimdiye dek sadece sohbetleri yazılan sofrasının lezzet sırlarını da aydınlatıyor…

Devamını Oku

TARİH

22 Ocak 2022

Okurlarla söyleşi

Sık sık yaptığım gibi yine biriken okur sorularını yanıtlıyorum. Sorular bu kez geniş bir yelpazede…

Devamını Oku

TARİH

01 Ocak 2022

2021'in iz bırakanları…

Belli bir alanda kalem oynatan yazarlar için yılın son yazısında 12 ayın değerlendirmesini yapmak, en önemli olaylarını derlemek yaygın bir gelenektir. Ben de öyle yaptım. İşte yeme-içme dünyasında yıla damgasını vuranlar…

Devamını Oku

TARİH

18 Aralık 2021

Lokantanın ölümü

İstanbul'un yaşayan en eski esnaf lokantalarından Cihangir'deki Özkonak da kapanıyor. Türk mutfağının 58 yıllık bir kalesi daha yok oluyor…

Devamını Oku

TARİH

11 Aralık 2021

Hatay'dan sevgilerle

Lezzetleriyle ünlü Antakya'da geçirdiğim beş günde gastronomik zenginliğimizi bir kez daha gördüm, Türk mutfağının geleceğiyle ilgili iyimserliğimi perçinledim…

Devamını Oku

TARİH

04 Aralık 2021

Şarap turizmi gelecek vadediyor

Türkiye'nin dört bir yanındaki ziyarete açık 50'yi aşkın bağ ve şaraphane "Önoturizm Rehberi"nde bir araya getirildi, şarap turizmindeki potansiyelimiz ilk kez belgelendi…

Devamını Oku

TARİH

13 Kasım 2021

Barmenlerin kralı yurduna döndü

40 yılını Almanya’daki bar tezgâhlarının arkasında geçirerek mesleğinin zirvesine çıkan ünlü barmen Fatih Akerdem, artık Türkiye’de…

Devamını Oku