Mehmet Yalçın

Email

TARİH

17 Şubat 2019

“Portakal” şaraplar

Yeni akım, portakaldan yapılmadığı halde renginden dolayı kiminin “Portakal”, kiminin “Kehribar” dediği şaraplar…

Devamını Oku

TARİH

10 Şubat 2019

14 Şubat’a romantik içkiler

Özel günlerde kokteyller artık demode

Devamını Oku

TARİH

27 Ocak 2019

Meşe fıçıda 50 yıl

Tekel’in yarım asırlık içki duayeninin anı kitabı, çok şey anlatıyor…

Devamını Oku

TARİH

20 Ocak 2019

Çevreci şaraplar

Türk şarapçılığı kısmen de olsa, doğru yola girmiş gözüküyor…

Devamını Oku

TARİH

06 Ocak 2019

Atatürk'ün şarabı sirkeye döndü

"Bir zamanlar madalyaları beşibiryerde gibi boyunlarına dizen Atatürk şaraplarının sonu, pek hazin oldu"

Devamını Oku

TARİH

30 Aralık 2018

Acısıyla, tatlısıyla 2018…

"2018, gastronomi dünyamızda tam bir “yaprak dökümü” yılıydı"

Devamını Oku

TARİH

23 Aralık 2018

Şampanyanın yeni rakipleri

Şampanyaya rakip ürünler çıkaranlar arasında, bir süredir Türk şarap üreticileri de var

Devamını Oku

TARİH

16 Aralık 2018

Mohikanların sonuncusuydu

"2000'li yıllard insanlar da azaldı… Restoranlarda mahremiyet, kalabalıklardan uzak olmak değil “görmek ve görülmek” önem kazandı"

Devamını Oku

TARİH

09 Aralık 2018

Bir kadeh şarapta fırtına koptu

Milor'un savruk bir üslûpla dile getirdiği iddialarında Türk şarapçılığının 10-15 yıl önceki emekleme döneminden bahsediyor, son yıllardaki büyük kalite sıçramasını ıskalıyor…

Devamını Oku

TARİH

02 Aralık 2018

Fıçı oyunları

"Bu çılgın modanın en büyük kazananı mı? “İçkiseverler” diyemiyoruz, zira her ufak fıçı deneyi çarpıcı sonuçlar doğurmasa bile fiyatları yüzde 20-30 yukarı çekiyor"

Devamını Oku

TARİH

25 Kasım 2018

Sofraları duman bastı

Bir zamanlar fakir halk yiyeceklerinin çeşnisi olan is tadı, bugünlerde yiyecek ve içkide yeni lüksün sembollerinden biri

Devamını Oku

TARİH

18 Kasım 2018

Taze şaraplar geldi

Her yılın Kasım ayının üçüncü perşembesi, Beaujolais Nouveau’ların piyasaya çıktığı adeta bir şarap bayramı…

Devamını Oku