Mehmet Yalçın

[email protected]

TARİH

25 Kasım 2023

Uygarlık Taksim’e geri dönüyor

AKP’nin bilinçli bir “Arabizasyon” politikasıyla kimliğini değiştirmeye çalıştığı Taksim bu basıncı püskürtüyor, birbiri ardına açılan kaliteli mekânlarıyla kendisine küsen İstanbulluları yeniden çağırıyor…

Devamını Oku

TARİH

28 Ekim 2023

Viski adasına yolculuk

İskoçya’nın isli viskileriyle ünlü Islay adasından, okyanus kıyısındaki damıtımevlerinden izlenimler…

Devamını Oku

TARİH

14 Ekim 2023

Şarap turizmi canlanıyor

Seyahat dünyasının yeni akımı şarap turizmi, ülkemizde de hiç olmadığı kadar zenginleşti…

Devamını Oku

TARİH

30 Eylül 2023

Boğazkere’nin peşinde, Diyarbakır’da…

Geçen hafta sonu Boğazkere üzümünün anavatanı Diyarbakır’da, yöresel şarap ve peynirlerin peşindeydim. Umut veren izlenimlerle döndüm…

Devamını Oku

TARİH

16 Eylül 2023

Cumhuriyet Yazıları - IV: Sofrada da eşitlik

100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in armağanlarından biri de modern gastronomi kültürümüz

Devamını Oku

TARİH

09 Eylül 2023

Cumhuriyet yazıları – III: Türkiye'nin viskisi bile vardı

"İçki sanayii" Cumhuriyet'in stratejik bir iş alanıydı, tarıma dayalı kalkınmanın da bir yoluydu

Devamını Oku

TARİH

02 Eylül 2023

Cumhuriyet yazıları - II: Şarabımız Cumhuriyet'le var oldu

100. yılını kutladığımız Cumhuriyet, gayrımüslimlerin terk ettiği bağlara sahip çıkarak modern Türk şarapçılığının da kurucusu oldu

Devamını Oku

TARİH

26 Ağustos 2023

Cumhuriyet yazıları - I

Cumhuriyet’in yıl boyu unutturulan ve 29 Ekim’e sıkıştırılacağı belli olan 100. Yıldönümünü farklı bir biçimde kutlamak istedim…

Devamını Oku

TARİH

19 Ağustos 2023

Şarap biliminin duayeniydi

Şarapla ilgili 100’e yakın araştırma, makale, çeviri ve kitabın sahibi Prof. Dr. Nihat Aktan’ı 90 yaşında kaybettik. “Önologların duayeni” neredeyse son ânına kadar üretti…

Devamını Oku

TARİH

22 Temmuz 2023

Okurlara cevaplar…

Okuyuculardan gelen içki kültürü ile ilgili sorular hayli birikti. İşte merak edilen sorular ve cevapları…

Devamını Oku

TARİH

17 Haziran 2023

Türk mutfağı Londra’yı fethetti

Deprem bölgesinin büyük zarar gören zengin gastronomisine katkıda bulunmayı amaçlayan Londra’daki “Cradle of Food – Gıdanın Beşiği” etkinliği, büyük yankı uyandırdı…

Devamını Oku

TARİH

10 Haziran 2023

Şezlongda kültür

Yaz mevsimiyle birlikte şezlonga uzanıp keyifle okunacak kitaplara ihtiyaç da artıyor. İşte yeni çıkan “lezzetli” gastronomi kitapları…

Devamını Oku