13 Şubat 2023

Enkazda 7. gün mucizesi, 77 yaşındaki Ömer Amca kurtarıldı: Yedi gün idrar içerek hayatta kaldım!

“Ayaklarıyla çek-yatın örtüsünü kesmiş, çorap yapmış. Sağlık durumu gayet güzel, sağlıklı..."

HATAY

Antakya Akevler Mahallesi Akevler Sokak'ta çöküp yan yatmış binada, mucize bir kurtuluşa tanık oldum. 77 yaşında olduğu bildirilen ve soyadı öğrenilemeyen 'Ömer Amca', depremin 7. gününde enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Kurtarma ekibi, sorumu yanıtlarken, "Ömer Amca’nın günlerce idrar içerek ve kopardığı çekyatın örtüsünü çorap gibi kullanarak sağ kaldığını söylediğini" açıkladı.

Kimsenin bulunmadığı zannedilen binaya, depremden sonra "tamamen çökerek yıkılma tehlikesi bulunduğu" gerekçesiyle günlerdir müdahale edilmediği belirtildi.

Aldığım bilgiye göre, pazar akşamı saat 22:00 sıralarında, başka bir binanın enkazında yapılan çalışmada yakınlarını bekleyen, eşi Türk olan Ukraynalı İrina adlı kadın, enkazın yanından geçerken hafif bir "tık tık" sesi duyduğunu söyledi. Duyduğu sesi, o sırada tesadüfen güvenlik nedeniyle devriye gezen iki askere haber verdi.

Bu bilgi üzerine, askerlerden biri binanın bahçesine girip dinleme yaptı. Ses gelince, hızla yine yakında bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi UMKE'nin Kastamonu timine haber verildi. Eş zamanlı olarak yine tesadüfen bölgeden geçmekte olan ambulans durdurularak enkazın yakınında bekletildi.

Daha sonra yaklaşık bir saat süren çalışmayla, 77 yaşında ve sağlıklı olduğu bildirilen ve soyadı öğrenilemeyen Ömer Bey kurtarıldı. 

'Ömer Amca'yı bulan Hasan adlı asker

Bir yandan video kaydı yaparken, Ömer Bey’in nasıl hayatta kaldığını sorduğum kurtarma ekibi görevlisi, şu bilgiyi verdi:

"Ömer Amca'ya sorduk, yedi günde ne içtin, ne yaptın diye sorduk. Yedi gün boyunca idrar içtim, dedi. Ayaklarıyla çek-yatın örtüsünü kesmiş, çorap yapmış. Sağlık durumu gayet güzel, sağlıklı...


Enkazda başka kimse olup olmadığını sorunca, maalesef bu kez iyi haber alamadım. Aynı kurtarma görevlisi, "Ömer Amca'nın eşi var, o vefat etmiş, şimdi müdahale edip onu alacağız" dedi.


Video: Şirin Payzın

Yazarın Diğer Yazıları

Selahattin Demirtaş: HDP'yi kapatmanın siyasi sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederim…

"İktidar seçim kazanabilmek için her şeyi dener, her şeyi yapar. Millet İttifakı'ndan daha esnekler. Çözüm süreçleri dahil her seçeneği masada tuttuklarından eminim"

Osman Kavala: Hayatınızdan alınan bu zaman dilimi telafisi imkânsız bir kayıp; iddianame değil iftiraname yazılmış!

"En çok özlediğim, tabii eşimle birlikte evimde olmak. Tahliye oldum derken tekrar tutuklandığımdan ve hâlâ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığımdan, fazla hayal kurmamaya çalışıyorum…"

Demirtaş: Erdoğan benden çekindiği için cezaevinde tutuyor; ama dört duvara sığmayız, halk evladını asla yalnız bırakmaz

"Demokrasi bloku ne kadar erken kurulursa AKP - MHP’nin yol açtığı tahribatın önüne geçilir, topluma ciddi ve gerçekçi bir alternatif sunulmuş olur, böylece de umut ve cesaret artar"