08 Kasım 2019

Erdoğan; İslamofobik, mültecilere 'istilacı' diyen liderle niye kol kola girdi?

Suriyeli mülteciler için "O insanları Müslüman mülteciler olarak değil, Müslüman istilacılar olarak görüyorum" diyen 'ırkçı' lider kimdir?

Avrupa’da 'İslamofobi' denildiğinde akla gelen ilk lider isimlerinden biri kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Victor Orban…

Suriyeli mülteciler konusunda 'en ağır-en acımasız ifadeleri kullanarak' onları ülkesine sokmama kararlılığındaki en bilinen lider kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Victor Orban…

Suriyeli mülteciler için "O insanları Müslüman mülteciler olarak değil, Müslüman istilacılar olarak görüyorum" (Bild söyleşisi) diyen 'ırkçı' lider kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Viktor Orban…

"Çok kültürlülük bir ilizyondur, Hristiyan ve Müslüman toplulukları asla yan yana duramaz" diyen lider kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Viktor Orban…

Avrupa’da yaşayan Müslüman nüfusun 'arttığını' söyleyerek "Kültürel değerlerin değişmesi ve Hristiyan kültüre sahip nüfusun azalmasıyla büyük şehirlerin İslamlaşması günden güne ilerliyor" (Euronews) diye oradaki insanları hedef gösteren-ötekileştiren lider kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Viktor Orban…

Ülkesine girmek isteyen sığınmacılara şiddet uygulatarak Sırbistan’a geri gönderen, tel örgülerle sınırı takviye edip "İslam dünyasının Güney’den bizi istila etmesini önledik, bu bölgedeki Latin yani Batı Hristiyanlığın son ülkesiyiz" diyen isim kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Viktor Orban…

Son dönemde en büyük acılara maruz kalan Arakanlı Müslümanların yaşadığı ülkenin Myanmar’ın lideri Aung San Suu Çii ile yan yana fotoğraf vererek bölgelerindeki ve dünyadaki Müslümanlar 'sorununu' geniş şekilde tartışan lider kimdir?

Orban, Viktor Orban, Macaristan Başbakanı Viktor Orban…

Bu maddeler uzatılabilir. Ama ben uzatmayacağım.

İslamofobi, ırkçılık, mülteci karşıtlığı, sağ popülizm denince akla gelen ilk isimlerden biri Orban…

 Türkiye; Suriye’deki savaştan kaçan milyonlarca insana kucak açan Türkiye…

Ekonomik ve sosyal pek çok zorluğa göğüs gererek (sayıları az da olsa kimi ırkçıların provokasyonuna rağmen) sayıları 4 milyonu bulan mültecilerle yan yana yaşayan ülkenin insanları…

Bir fotoğraf karesiyle karşılaştı…

Kendisini 'İslamofobi' ile mücadele eden, mültecilerin hakkını koruduğunu söyleyen Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı

Sık sık Müslümanları hedef alan konuşmalar yapan, islamofobik…

Sığınmacıları 'istilacı' olarak tanımlayan bir isimle…

Kol kola gördüler…

Karşılıklı koltuklarda ya da yan yana el sıkışırken değil 'kolkola'…

Dolayısıyla bu fotoğraf sadece 'ülkeler arası ilişki-diplomasi' olarak okunamaz.

ABD Başkanı Donald Trump’un sadece Erdoğan’ın makamını değil ülkeyi de inciten mektubunu 'ülkenin ali menfaatleri için şimdilik' görmezden geldiğini söyleyen…

Orban ile kolkola fotoğraf veren Erdoğan…

Kendi ülkesi içinde 'korumasız-zayıf' ya da 'muhalif'  gördüğü kesimlerin üzerine şiddetle giderken…

ABD – Rusya gibi 'kendinden güçlü ülkelerin' ya da kısmi destek aldığı liderlerin yanında kol kola duran haliyle sadece dünyada değil içeride de zaten zayıflayan imajını daha da aşağı çeker…

Yazarın Diğer Yazıları

Türkiye’nin ‘eski Osmanlı havzasındaki’ hamleleri, Erdoğan iktidarının cami sembolizmi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Emevi Camii’nde namaz hedefi’ni en yakınındaki isimlerden MİT Başkanı İbrahim Kalın yerine getirdi. Üstelik Esad rejimini deviren HTŞ’nin lideri Colani’nin kullandığı araçta da yan koltukta fotoğraf verecekti. Camide namaz görüntüsü bu kez sınır dışında dünyanın yakından izlediği bir noktada gerçekleşmiş, ibadetten çok siyasi bir mesaj içermişti

Sığınmacılardan Kürt sorununa ve ekonomiye ‘yeni Suriye’ Erdoğan’a ne kazandırır?

Halkına eziyet eden bir diktatör Esad gitti. Yerine geçmişinde El Kaide ve El Nusra olan bir ismin liderlik ettiği örgütün ‘daha ılımlı görüntü veren’ bir ismi geldi. Bunun Türkiye açısından çok uzak olmayan bir vadede barındırdığı risklerle karşı karşıya kalınabilir. Ancak içeride ve kısmen dışarıda şu anda ve bir süre ‘söz-gündem üstünlüğü’ Erdoğan’a geçmiş gözüküyor

Kapitalizmin yıkıcılığı, otoriterizmin baskıcılığı altında “çekmediğim her acı için acı çekiyorum”

Nahif, gerçekten uzak bulunabilir ama ‘çekmediğim her acı için acı çekiyorum’ içselleştirilebilirse farklı bir dünyayı, memleketi konuşabiliriz

"
"