Magazin

Serenay Sarıkaya evinin kapılarını ilk kez AD Middle East dergisine açtı

03 Ekim 2024 12:58

T24 Video

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya İstanbul'da bulunan evinin kapısını ilk kez Dubaili iç mimari ve dekorasyon dergisi AD Middle East’e açtı. Güzel oyuncu hayalindeki evi tasarlaması için yarı İstanbul merkezli çalışan dizayn stüdyosu Sanayi313’ten Enis Karavil’le anlaştı.

Serenay Sarıkaya AD Middle East dergisine verdiği röportajda, “Evi ilk gördüğümde bambaşka bir şeydi. Evimin tapınağım gibi hissetmesi benim için çok önemliydi; karanlık, rahat yerleri severim. Evim kabuğumdur, kabuğuma girdiğimde güvende hissederim“ ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, hayranları tarafından merak edilen evini anlatırken “Kullanmıyorsam sadece dekorasyon olsun diye bir şeyler veya objeler koymaktan hoşlanmıyorum. Evimin sade, basit, neredeyse boş olması gerekiyor ⁠– zihnimin aksine. Etrafta görmeye tahammül edebildiğim tek şeyler kitaplarım veya belki masam biraz dağınık olabilir. Hepsi bu." dedi.

Sadeliğe önem verdiğini belirten Sarıkaya, evinin en çok dikkat çeken parçası için ise şunları söyledi:

"Evi düşünmeye başladığımda aklıma ilk gelen şey dev bir leopar kanepe oldu. Nedenini bilmiyorum ama bu fikre takıntılıydım. Her şeyin sade olmasını istiyordum ve sadece bu kanepe benim imza parçam olacaktı ⁠– evin ortasında neredeyse bir sanat eseri gibi. Her bir parçasıyla 360 derece bağlantı kuruyor. Eve vardığımda kendimi kanepede buluyorum! Şimdi ona bir isim vermem gerektiğini hissediyorum!”

Sarıkaya evini ve onun için önemi şu sözlerle anlattı:

"Benim bakış açıma göre, evim sessiz bir zarafete, bir parti havasına sahip ve aynı zamanda güvenli bölgemdeymişim gibi hissediyorum. Arkadaşlarım ilk kez ziyarete geldiğinde ve 'Bu tam Serenay!' dediğinde çok seviyorum."

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye