Haberler

Akbelen için insan zinciri!

28 Temmuz 2023 01:51

LİMAK ve İÇTAŞ ortaklığı ile kurulan YK Enerji’nin termik santraline kömür sağlamak için girdiği Akbelen Ormanı’ndaki kesim sürüyor. Bugün İkizköylülere desteğe gelen onlarca kişi insan zinciri oluşturarak kesime tepki gösterdi. 

İkizköylü bir vatandaş, "Herkes, Türkiye buraya aksın dedik' ve akmaya başladı. Ancak bu şekilde durdururuz bunları, başka türlü değil'' dedi.

İnsan zincirine katılanlar, “4 senemizi verdik burayı korumak için. Burayı korumaya devam edeceğiz. Son ağaç kalıncaya, kanımızın son damlasına kadar verdiğimiz sözden dönmeyeceğiz. Çocuklarımıza verdiğimiz sözden dönmeyeceğiz. Mücadele bitmeyecek. Geldiğimiz nokta, ‘Herkes, Türkiye buraya aksın dedik’ ve akmaya başladı. Ancak bu şekilde durdururuz bunları, başka türlü değil. Birlik ve beraber olursak ancak bu şekilde. Vahşeti görüyorsunuz. Bundan sonra daha da çoğalacağız. Daha da birlik olacağız. Bu vahşeti durduracağız hep birlikte" dedi.

Belgesel yönetmeni Kazım Kızı da zinciri kayda aldı. Videoya çeken Kızıl, "Bugün İkizköylülere desteğe gelen onlarca kişi insan zinciri oluşturarak kesime tepki gösterdi. #AkbeleneDokunma "dedi.

Video-Fotoğraf: Kazım Kızıl