Gün Olur

'68'li ve Gazeteci' Tuğrul Eryılmaz: Köşe yazarları gazeteciliği öldürdü; ben olsam onlara az para veririm, iki muhabir alırım

09 Ağustos 2019 15:14

Uzun yıllar Radikal 2'nin genel yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Tuğrul Eryılmaz, hem biyografisinin anlatıldığı '68'li ve Gazeteci' kitabını, hem de meydanın hallerini Hakan Aksay'a yorumladı. 

Eryılmaz'a göre, köşe yazarlarına verilen fahiş ücretler gazeteciliği de öldürdü. "Ben olsam köşe yazarlarına daha az para veririm ve iki fazla muhabir alırım" diyen Eryılmaz, gazetecinin parayla ilişkisini de sorguladı. "Zengin ve gazeteci; bu iki kavram birbirine yakışmıyor" dedi. 

Gazeteciliğin öldürülmeye çalışıldığını ifade eden Tuğrul Eryılmaz, "depremler oluyor Kaz Dağları sorunu var,  cezaevinde insanlar var. Bunların haberleri yerine plajlardaki insan haberleri, cinayet haberleri yapılıyor" diye konuştu.

'İnsanlar gazete okumuyor' eleştirilerine de değinen Eryılmaz, 'tabii ki okumazlar, bilinçli olarak yapıldı bu. Bu iktidar eskiye ait ne varsa sevmiyor. Gazeteciliğin yapıldığı kurumlar bitirildi" ifadelerini kullandı.