Gündem

Zafer Partisi'nden "Beyaz Toros" paylaşımı: Yıllarca Bursalı işçiler tarafından üretilmiştir, bu bağlamda pankart açılması gayet doğaldır

06 Mart 2023 06:08

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Bursaspor-Amedspor maçında Bursasporlu taraftarların 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" pankartına alaycı bir dille destek vererek mesaj yayımladı. Mesajda, Toros'un Bursa fabrikasında üretilen bir marka olduğu ve pankartın açılmasının "doğal" olduğu kaydedildi.

Amedspor takımına yönelik, kaldıkları otelde başlayan saldırılar, statta da devam etti. Maç öncesi ısınmaya çıkan iki takım futbolcuları arasında arbede yaşandı. Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı. Taraftarlar, sahaya bıçak ve mermi attı.

"Vatanına göz dikeni ez oğlu' Biz geldik, siz neredesiniz?" yazılı pankartla stada gelen Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Twitter hesabından paylaştığı mesajında da alaycı ifadeler kullandı. Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Renault Toros, 1989-2000 yılları arasında Oyak Renault'un Bursa'daki fabrikasında, yıllarca Bursasporlu ve Bursalı işçi ve emekçiler tarafından üretilmiş bir otomobil markasıdır. Bu bağlamda Bursaspor tribünlerinde Beyaz Toros pankartı açılması gayet doğaldır."

TIKLAYIN | Bursaspor maçı öncesi Amedsporlu futbolculara saldırı

TIKLAYIN | Bursasporlular, Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde "Ne Mutlu Türk'üm" diyerek havai fişek attı

TIKLAYIN |  Amedspor maçında, Bursaspor tribünleri 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posteri açtı

TIKLAYIN | Bakan Soylu’dan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterine ilişkin açıklama: Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri açığa alınmıştır