Dünya

Yeni Zelanda'da iki camide yapılan katliamın baş zanlısı Tarrant, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi

Duruşmaya video bağlantı ile katılan Tarrant hiç konuşmadı

14 Haziran 2019 08:47

T24 Dış haberler

15 Mart 2019'da Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki El-Nur ve Linwood camilerinde 50  kişiyi öldürmekle suçlanan Brenton Tarrant, hakim karşısında kendisine yöneltilen cinayet ve terörizm suçlamalarını reddetti.

AFP'nin aktardığına göre yüksek güvenlikli Auckland Cezaevi'nden duruşmaya video bağlantı ile katılan Tarrant, hiç konuşmadı. Tarrant'ın avukatı Shane Tait, müvekkilinin suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Tarrant 51 kişiyi öldürmek, 40 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek ve 15 Mart'ta gerçekleştirilen katliam sebebiyle terörist eylem gerçekleştirmekle suçlanıyor. 

TIKLAYIN-Yeni Zelanda'da 50 kişi katledildi: Bir katilin hastalıklı zihniyeti

Tarrant'a yapılan testler sonucu katil zanlısının akli dengesinin hakim karşısına çıkmaya uygun olduğuna karar verilmişti. 

Duruşmaya 80 kadar katliamlardan kurtulmayı başaran kişi ve yakınları katıldı. Duruşmaya video bağlantı ile katılan Tarrant'ın zaman zaman 'sırıttığı' görüldü. Hakim, duruşmada görüntü alınmasına izin vermedi. 

Hakim Cameron Mander bir sonraki duruşmanın 4 Mayıs 2020'de yapılacağını bildirdi. Tarrant bu süreçte Auckland Cezaevinde kalmaya devam edecek.