Spor

Uruguay'ın yeni teknik direktörü belli oluyor

07 Nisan 2023 15:48

Arjantin basınında çıkan haberlerde Uruguay Futbol Federasyonu'nun "Profesör" lakaplı Arjantinli teknik direktör Marcelo Bielsa ile anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

Adı sık sık Türk kulüpleriyle de geçen 67 yaşındaki çalıştırıcının yeni durağı belli oluyor. Son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Leeds United'ta görev yapan 'Profesör' lakaplı Bielsa, Uruguay Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olmaya yakın.

Arjantin merkezli TyC Sports'un haberine göre, Uruguay Federasyonu, Marcelo Bielsa ile anlaşma sağlanması halinde yakın bir zamanda duyuru yapacak.

Daha önce Arjantin ve Şili'yi de çalıştıran Marcelo Bielsa, Uruguay ile anlaşırsa, teknik direktörlük kariyerinde üçüncü kez bir milli takımın başına geçmiş olacak.

Yaklaşık bir yıldır kulüp çalıştırmayan Arjantinli teknik direktör, en son görev aldığı Leeds United ile çıktığı 170 karşılaşmada maç başına 1.61 puan ortalaması tutturmuştu.

Uruguay Milli Takımı'nın geniş kadrosunda, Süper Lig'de forma giyen Fernando Muslera, Lucas Torreira, Maxi Lopez ve Diego Rossi gibi isimler de yer alıyor. (TRT Spor)