Kültür-Sanat

Türkiye saç ekiminde Avrupa sinemasına açılıyor; 'Por los pelos' vizyona girdi

Filmin yönetmen koltuğunda Nacho Velilla oturuyor

12 Ağustos 2022 12:47

Konusunda Türkiye’de saç ekimi yaptıran 3 kişinin öyküsünün anlatıldığı Por Los Pelos (Saçım Yüzünden) filmi bugün İspanya’da vizyona girdi. Filmin afişinde kullanılan Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Turkish Airlines ifadesinden esinlenerek oluşturulmuş Turkish Hairlines ifadesi sosyal medyada gündem oldu.

Dünyanın en büyük yapım şirketlerinden Warner Bros. tarafından yayınlanacak olan yeni film, saç dökülmesi yaşayan 3 kişinin gizli bir şekilde İstanbul’a saç ekimi için geldiklerinde yaşadıklarını anlatıyor. Filmin çekimleri Türkiye’de yapılırken, yönetmen koltuğunda Nacho Velilla oturuyor.

Filmin afişinde kullanılan Türkiye’nin en büyük markalarından biri olan Turkish Airlines ifadesinden esinlenerek oluşturulmuş Turkish Hairlines ifadesi de yine sosyal medyada gündem oldu.

Özellikle Türkiye Hava Yolları uçaklarında kafasında saç ekimi sonrası takılan bantla binen birçok hastanın karşılaşılıyor olması bu ismin bir mizahi ifade haline gelmesinde en önemli etken.

Saç ekimi sonrası takılan bu bant saç ekimi esnasında hastalara enjekte edilen operasyonun başarısını artmada etkili olan bir sıvının yüz bölgesine inmesini engellemek için takılıyor.

Her yıl İstanbul'da 500 bin kişi operasyon oluyor

Saç kaybı yaşamış ve ekim yaptırmış kişilerin olduğu bir film yapma kararını nasıl aldığına ilişkin de bilgi veren yönetmen Velilla, "Bu merak edilen bir şey. Çünkü İspanya'da birkaç yıl öncesine kadar bu tür şeyler ünlülerin, futbolcuların yaptırdığı şeylerdi ve yavaş yavaş karşı komşunun da yaptığı bir şeye dönüştü. Her geçen gün daha fazla kişinin buna doğal bir yolla başvurduğunu gördük.

Çünkü önceden bunu yaptırmak garip karşılanıyordu ama şimdi değil. Zamanla çevremizde bu yola girmiş daha çok insan tanıdık. Gördük ki her yıl İstanbul'da 400-500 bin kişi operasyon oluyor. Bu 400-500 bin kişinin anlatılacak hikayeleri olduğuna inanıyoruz. Ve bunların içinden üç tanesinin hikayesini bu filmde anlatmaya karar verdik
" diye konuştu.