Gündem

Türkiye'nin en kalabalık mahallesi "Bağcılar" oldu!

23 Mart 2021 15:13

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin en büyük mahallesi, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan "Bağcılar" oldu. Mahalle, TÜİK'e göre 137 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Mahalle Muhtarı Şeyhmus Şirdenli'ye göre ise mahalledeki toplam nüfus, 200 bin civarında.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelindeki mahallelerin nüfuslarıyla ilgili son verilerini paylaştı. Paylaşılan verilere göre geçtiğimiz yıllarda da Türkiye'nin en büyük mahallesi olma unvanını taşıyan "Bağcılar Mahallesi", bir kez daha ülkemizin en büyük mahallesi oldu. Diyarbakır'ın Bağlar isimli ilçesinde bulunan mahallede, tam 137 bin kişi bulunuyor.

Muhtar Şeyhmus Şirdenli, TÜİK'in verilerine göre mahallede kayıtlı 137 bin kişi olsa da kendi araştırmalarına göre Bağcılar Mahallesi'nde 200 bin civarı kişinin yaşadığını söylüyor.

Bağlar ilçesinin ise toplamda 400 bin civarında nüfusa sahip olduğunu söyleyen Şirdenli, mahallenin yarısının kontrolünün kendisine bağlı olduğunu beyan ediyor.

Diyarbakır'da bulunan Bağcılar Mahallesi, TÜİK verilerine göre sahip olduğu nüfusla Türkiye'deki 4 ilden daha büyük. Ancak Muhtar Şirdenli, durumun pek de böyle olmadığını, mahallenin 14 ilden daha büyük olduğunu söylüyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde 200 bin nüfuslu mahalle olmadığını bildiren Şeyhmus Şirdenli, ilçe olmak istediklerini, bununla ilgili girişimlerde bulunduklarını ifade ediyor.