Kültür-Sanat

Türkiye’nin en büyük çocuk festivali başlıyor!

27 Mayıs 2024 14:55

T24 Kültür-Sanat

Türkiye’nin en kapsamlı çocuk ve aile organizasyonu olan “Yaratıcı Çocuk Festivali” için geri sayım başladı. Festival, 5’inci yaşına yakışır görkemli etkinlik ve şovlarla 8-9 Haziran tarihlerinde Kadıköy Festival Park’ta gerçekleşecek.

Ülkemizin çocukları odağına alan en büyük etkinliği olan “Yaratıcı Çocuk Festivali”, 8-9 Haziran tarihlerinde Kadıköy Festival Park’ta düzenlenecek. Bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek olan festivalde birbirinden eğlenceli ve öğretici 100’den fazla etkinlik yer alacak. Bu etkinliklerde çocuklar beceri ve yaratıcılıklarını keşfederken, aileler de keyifli söyleşi ve konserler eşliğinde tadına doyulmaz bir gün yaşayacaklar.

Festival programı dopdolu

“Yaratıcı Çocuk Festivali” binlerce çocuğu; yaratıcı sanat atölyeleri, ekoloji, tasarım, bilim, trafik ve ileri dönüşüm alanlarında yapılacak nitelikli öğretici atölyelerle buluşturarak farkını ortaya koyacak. Aileler konserler, eğlenceli şovlar ve seçkin markaların onlar için hazırladığı ikram ve etkinliklerle dolu iki günün tadını çıkartacaklar. Festivalin sahne programında yer alacak birbirinden özel isimler ise Evrencan Gündüz, Nejat Yavaşoğulları ve Safiye. Yaratıcı Çocuk Festivali; yaratıcı kabare, büyüleyici cycling, fantastik bilim, bubble ve balon katlama şovları, pandomim sanatçıları, jonglörler, sihirbazlar, hediyeler, yarışmalar ve sürprizlerle dolu, eğlenceli bir hafta sonunu 5’inci yaşında Kadıköy Festival Park’a taşıyacak.

Aile boyu “ekonomik” eğlence arayanlara!

Çocukların ve ailelerin saatler boyunca nitelikli eğlence yaşayacağı festivalin en önemli özelliklerinden biri de ekonomik olması. Ziyaretçiler tek biletle, atölyeler, stand etkinlikleri, ortak alan aktiviteleri, gösteri ve konserlerden oluşan 100’den fazla kaliteli etkinliğe katılabilecek.

Dünyanın yazı ve boyama gereçlerinde lider markası Faber-Castell, 5’inci yılında da festivalin ana sponsorluğunu üstlenerek, çocukları yaratıcılık konusunda teşvik etmek ve onlara ilham vermek adına desteğini sürdürüyor.

Her anı çocukların ve ailelerin mutluluğu için titizlikle planlanan Yaratıcı Çocuk Festivali’nin, İstanbul’un etkinlik gündeminin ilk sırasında yer alması ve festivale 20 binin üzerinde katılım olması bekleniyor.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi ve bilet almak için tıklayın.