Gündem

TÜİK, danışma kurullarını lağvetti

10 Mart 2021 16:13

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eski başkan Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde kurulan danışma kurullarının lağvedildiğini açıkladı.

Bloomberg HT'te yer alan habere göre, konuyla ilgili olarak üç kaynak konuştu. Kaynaklar, üyelere bilgi verildiğini ve kurulların lağvedildiğini aktardı. Kaynaklardan bir diğeri yapılan açıklamada 2022 için kurulların yeniden aktif hale getirilmesi konusunun değerlendirileceği bilgisinin verildiği bilgisini paylaştı.

TÜİK, vekaleten başkanlık görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde verilerde şeffaflık ve iyileştirme amaçlarıyla söz konusu danışma kurullarını kurma kararı almıştı.

İşgücü Piyasası Danışma Kurulu'na ilişkin duyuruda söz konusu planlama şu sözlerle ifade edilmişti: "Uluslararası norm ve standartlar çerçevesinde hesaplanmakta olan işgücü piyasasına ilişkin göstergelerin, ülke koşullarını en iyi yansıtacak şekilde ele alınması ve geliştirilmesinin yanı sıra veri derleme, işleme, yayımlama ve iletişim süreçlerine de Danışma Kurulu’nun önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Bu çerçevede başta GSYH olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer konularda da Danışma Kurullarının oluşturulması planlanmaktadır."

Mart ayında başkan değişti

TÜİK yönetiminde son yıllarda üst üste birçok görev değişimi yaşandı. Şubat ayında Cahit Şirin görevden alınarak yerine vekaleten Ahmet Kürşat Dosdoğru getirilmişti. Mart’ın başında ise bu kez Sait Erdal Dinçer TÜİK başkanı olarak atandı.