Seçim 2023

Tuba Vural Çokal kimdir?

Tuba Vural Çokal

13 Mayıs 2023 15:37

Tuba Vural Çokal, 1973 yılında Antalya'da doğdu.

Lise eğitimini İstanbul'da Özel Ata Koleji'nde tamamladı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezun oldu.

Trakya Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün Fizyoloji Ana Bilim Dalı'nı bitirerek Göz Hastalıkları Uzmanı ve Fizyolog unvanlarını aldı.

Üniversitenin ardından önce ABD Baylor Üniversitesi'nde (Methodist) glokom üzerine, sonra da Hindistan Chennai'de Agarwal Hastanesi'nde katarakt cerrahisi üzerine çalışmalar yaptı.

Türkiye'ye döndükten sonra, İstanbul Alman Hastanesi'nde Göz Hekimi, Şişli Göz Nurunu Koruma Vakfı'nda Başhekim, Side Anadolu Hastanesi'nde Uzman Hekim olarak görev aldı. 2007 Manavgat Side'de özel göz polikliniği açtı. 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde Antalya Milletvekili seçildi. 11 Mart 2020 tarihinde,  Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. Partinin  24 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen kongresinde  AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Küba Dostluk Grubu ve AND Parlamenterler üyesidir. Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu'nun başkan vekilidir. Mayıs 2021 tarihinden itibaren AKP Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.