Dünya

"Trump 2020'de özgür bile olmayabilir"

Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Elizabeth Warren, 'Trump'ın tutuklanabileceğini' ifade etti

11 Şubat 2019 08:00

T24 Dış haberler

2020 ABD başkanlık seçimlerine adaylığını açıklayan Demokrat Partili Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, "2020 yılına geldiğimizde Donald Trump artık başkan olmayabilir, aslında bakarsanız o dönemde özgür bir insan bile olmayabilir" diyerek Trump'ın seçimlere kadar tutuklanmış olabileceğini ifade etti.

Cedar Rapids'de bir konuşma yapan Warren, içinde Trump'ın adı geçen soruşturmalara dikkat çekerek, "Şu anda kaç soruşturma var? Artık sadece Mueller soruşturması da değil. Her yerdeler ve bunlar ciddi soruşturmalar. O yüzden ne olacak göreceğiz" dedi. Özel savcı Robert Mueller'in yürüttüğü "Rusya soruşturması" kapsamında Trump'ın yakın çevresinden eski avukatı Michael Cohen ve eski danışmanı Roger Stone gibi birçok isim yargıç karşısına çıktı ve suçlamaları kabul etti.

Trump'ın bir "bağnaz olduğunu" düşündüğünü defalarca dile getiren Warren, Trump'ın "ırkçı olduğuna dair bir şüphe olmadığını" da dile getirdi.

Trump'ın "bozulmuş düzenin bir belirtisi olduğunu" söyleyen Warren, 2020'de yapılacak olan seçimlerin ülkelerinin geleceğini belirleyeceğini ifade etti. Trump'ın 'tweet'lerine de değinen Massachusetts Senatörü, "Her gün yeni bir ırkçı, nefret dolu, karanlık ve çirkin tweet görüyoruz. Peki biz adaylar, aktivistler, basın olarak ne yapacağız? Bizi bunlarla bölmesine izin mi vereceğiz?" diye sordu.