Spor

Trabzonspor transferi açıkladı: Göktan Gürpüz artık kadroda

19 Temmuz 2023 23:58

Trabzonspor, Borussia Dortmund'da forma giyen Göktan Gürpüz'ü transfer etti. Bordo-mavilier, Gürbüz'le 3+2 yıllık anlaşma imzaladı.

Trabzonspor, Almanya birinci ligindeki Borussia Dortmund'dan orta saha oyuncusu Göktan Gürpüz'ü renklerine kattı. Anlaşmaya göre, Borussia Dortmund'a sözleşme fesih bedeli olarak herhangi bir ücret ödenmeyecek.

20 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 3+2 yıllık yapılan sözleşmeye göre, Gürpüz'e ilk sezon için 7 milyon lira, ikinci sezon için 8 milyon 800 bin lira, üçüncü sezon için 11 milyon lira garanti ücret ödenecek.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Borussia Dortmund kulübüne, futbolcunun bir başka kulübe geçici ve/veya kesin transferinin gerçekleşmesi durumunda elde edilecek transfer bedelinin, FIFA dayanışma katkı payı düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 25'i ödenecektir" denildi.

Opsiyon hakkının Trabzonspor kullanılması halinde Gürpüz, 2026-2027 sezonu için 14 milyon lira, 2027-2028 sezonu için 17 milyon lira kazanacak. Gürpüz'e ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmeti için ödeme yapılacak.

Trabzonspor'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, Gürpüz'ün sağlık kontorlünden geçirildiği bildirildi.