Gündem

Togg üretiminde çift vardiyaya geçiliyor

"Ağustos ayında da şimdiye kadar ürettiğimiz tüm araçlardan fazla üretmiş olacağız. 28 bin hedefimizi tutturacağız"

26 Ağustos 2023 13:24

Türkiye’nin yerli otomobili Togg'un yüzde 90 robot gücüyle çalışan Bursa Gemlik'teki fabrikasının teknik kapasitesi, her 3 dakikada bir araç üretiyor. Sıfırdan bu kapasiteye ulaşmanın 6 ayı bulmasının standart prosedür olduğunu söyleyen Togg CEO’su Gürcan Karakaş, kademeli olarak üretim attırdıklarını ve çift vardiyaya da geçeceklerini duyurdu.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg'un Bursa Gemlik'teki fabrikası eylülde çift vardiyaya geçiyor. Normalde çift vardiyayı önümüzdeki yıl devreye almayı planlıklarını söyleyen Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, 12 günde 177 binden fazla sipariş alınca bu yıla çektiklerini, eylülün ortasında başlayacaklarını belirtti. Şimdiye kadar 2 bin otomobil teslimatı yapan şirket, yılsonuna kadar 28 bin siparişe ulaşacak.

Ekonomim'in haberine göre; 200’den fazla robotun bulunduğu Togg fabrikasının yıllık kapasitesinin halen 175 bin olduğunu aktaran Karakaş, hedeflerinin ise 2030 sonu itibarıyla toplam 1 milyon üretime ulaşmak olduğunu söyledi. Üretim teknolojisine önemli yatırımların yapıldığı, yüzde 90 robot gücüyle çalışan Togg’un Gemlik fabrikasının teknik kapasitesinin, her 3 dakikada bir araç üretebilir halde olduğuna değinen Karataş, bu teknik kapasiteye ulaşmanın üretimin başladığı andan itibaren 6 ay sürdüğünü belirterek, “Her yerde böyle. Kademeli olur üretim artışı, tam kapasiteye ulaşma süresi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Hafta başında günlük üretim 80-100 arasına çıktı. Kademe kademe artırıyoruz. Teknik kapasitemiz günlük 170 araç. Ona da eylülde ulaşmış olacağız. Ağustos ayında da şimdiye kadar ürettiğimiz tüm araçlardan fazla üretmiş olacağız. 28 bin hedefimizi tutturacağız” diye konuştu.