Seçim 2024

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı adaylıktan çektiğini açıkladı | Zan: Yoluma ve adaylığıma daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim

Fotoğraf: Gökhan Zan (solda) ve avukatı

17 Mart 2024 22:30

T24 Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay adayı Gökhan Zan'ı adaylıktan çektiğini açıkladı. TİP, yayınladığı açıklamada, "Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" ifadelerine yer verdi. Ayrıca TİP, "Hatay’da da deprem suçlarında ve yıkımda payı bulunan iktidar ve ana muhalefet adayları karşısında mücadele etme ve onlara oy vermeme" çağrısında bulundu. T24'ün aldığı bilgiye göre, TİP'in Zan'ın adaylığını geri çekmesinin gerekçesinin Zan'ın iki büyük partiyle girdiği rüşvetle ilgili ses kayıtları iddialarının olduğu bildirildi. Zan ise TİP'in açıklamasının ardından yayınladığı metinde "Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" dedi. Zan, "uğradığı tehdit ve şantajlar hakkında yaptığı suç duyurusu" sonrası basın açıklamasını da sosyal medya hesabından paylaştı.

VİDEO - TİP adayı Gökhan Zan: Kimse kusura bakmasın, Hatay'da oyları ben değil Lütfü Savaş bölüyor

 

TİP', yaptığı açıklama ile Zan'ı adaylıktan çektiğini açıkladı. TİP'in açıklamasının tam metni şöyle:

"Değerli yurttaşlarımız,

Ülkemizin yaşadığı büyük yıkımların suçlusu olan AKP’nin yerel seçimde Hatay’dan gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı adayı karşısında, yine bir deprem suçlusu olan mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın Hatay halkının tüm itirazlarına rağmen yeniden aday gösterilmesi üzerine, Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkını seçeneksiz bırakmayacağımızı ilan edip Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için girişimlerde bulunduk. Bu girişimler sonucunda Hatay halkının çeşitli temsilcilerinin ve önde gelen kanaat önderlerinin de inisiyatifiyle deprem günlerindeki özverili çalışmasıyla tanınan eski milli futbolcu, Hataylı spor insanı Gökhan Zan ortak bir iradeyle önerilen isim oldu. Partimiz ise “Hatay İttifakı” olarak adlandırılan bu iradeye saygı duyduğunu belirtti ve partimizin üyesi olmayan Gökhan Zan’a adaylık sırasını verdi.

"En ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayız"

Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş’ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Türkiye İşçi Partisi, mücadelesini sadece ve sadece halkın gücüyle, halkın çıkarları doğrultusunda ve halkın sesini güçlendirmek amacıyla yürütür. Türkiye İşçi Partisi, alacağı her türlü kararı yetkili kurullarında alır ve kurulları aracılığıyla uygular. Türkiye İşçi Partisi, şimdiye kadar hiçbir siyasi grup ya da partiyle pazarlık ilişkisi kurmamış, bundan sonra da kurmayacaktır. Siyasetin kirli pazarlıklarla, kumpas ve şantajlarla yürütüldüğü bir ülkede temiz, dürüst ve şeffaf siyasette inat eden Türkiye İşçi Partisi olarak, ilkelerimizin üzerine hiçbir gölge düşmemesi için bugüne kadar olduğu gibi azami hassasiyeti göstereceğiz.

"İstemeden de olsa parçası olduğumuz bu tablo için özür diliyoruz"

Başta Hatay halkına olmak üzere, Türkiye’nin gönlü TİP’ten yana atan tüm emekçilerine kararımızı duyuruyor, istemeden de olsa parçası olduğumuz bu tablo için özür diliyoruz.

Partimiz, halka karşı işlenmiş bir suça bulaşmış hiç kimseyi desteklememeyi, dolayısıyla Hatay’da da deprem suçlarında ve yıkımda payı bulunan iktidar ve ana muhalefet adayları karşısında mücadele etmeyi ve halkımızı onlara oy vermemeye çağırmayı görev bilir.

Mücadelemizde, haysiyetimizde, ilkelerimizde inat edeceğiz.

Türkiye İşçi Partisi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da pazarlıksız, tavizsiz, düzen siyasetinin kirli ve yozlaşmış ilişkilerinden tamamen uzak bir kimlikle yürüyüşüne devam edecektir."

"Kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular"

Gökhan Zan, TİP'in adaylıktan çekme açıklamasının ardından videolu paylaşımda bulundu. Açıklamasının ardından soru almayacağını söyleyen Zan, videolu paylaşımına şu notu düştü:

"Sevgili Halkım

Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim.

Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular.

Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri FETÖcü yöntemlere, montajlara sarıldılar.

Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler.

Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim.

Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz…

Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum."

"Sahte kayıtla şantajda bulunup bana ve aileme zarar vermek tehdidinde bulundular"

Zan, basın açıklamasının bulunduğu videoda şu ifadeleri kullandı:

"Son bir haftadır tehdit ve şantajla karşı karşıya kaldım. Daha önce adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına geldiğini söyleyen, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım.

Buna boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulanacağımı söyledim ve kovdum. Durumu genel merkez ve genel başkanımla paylaştım.

Partim bu şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını söylediler. Az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğu şahıslar bana dün sahte kayıtla şantajda bulunup bana ve aileme zarar vermek tehdidinde bulundular."

Zan'ın avukatı, müvekkilinin, kişisel verilerini ele geçiren, montajla yayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, kişilerin kaç kişi olduğu yönündeki bilgiyi ise paylaşmayacağını söyledi.