Kültür-Sanat

Superman çizgi romanı 3,25 milyon dolara satıldı

Çizgi romanın sahibinin sadece üç yıl sonra 1 milyon dolar kâr ettiği ifade edilirken, alıcının ismi açıklanmadı

08 Nisan 2021 09:06

Superman'in ilk kez sahneye çıktığı 1938 yılına ait bir çizgi romanın nadir bir baskısı, 3,25 milyon dolara satıldı.

Çevrimiçi müzayede evi ComicConnect.com tarafından satışa çıkarılan 1938 yılına ait Superman çizgi romanı rekor fiyattan alıcı buldu. Piyasaya 1938 yılında çıkan Action Comics # 1 isimli çizgi roman o dönem 10 cente satılırken, şu anda dünyanın en değerli çizgi romanı konumunda bulunuyor.

Çizgi roman, Superman'in kökenlerinin hikâyesini içerirken, süper kahramanların türünün başlangıcı olarak kabul ediliyor. Çizgi romanda, Süperman'in başka bir gezegenden Dünya’ya nasıl geldiği ve nasıl Clark Kent kimliğine büründüğünü anlatıyor.

100 kopyasının var olduğu düşünülüyor

ComicConnect.com tarafından yapılan açıklamada, bu özel kopyanın mükemmel durumda olduğunu belirtildi. Çizgi romanın yalnızca 100 kopyasının hâlâ var olduğu düşünülüyor.

ComicConnect.com'un ortağı Vincent Zurzolo ise yaptığı açıklamada, "Bu gerçekten süper kahraman türünün başlangıcı" ifadelerini kullanarak, çizgi romanın yüzbinlerce nüshasının 1938'de basıldığını belirtti.

Başka bir kopya 2014’de 3.2 milyon dolara satılmıştı

Çizgi romanın sahibinin sadece üç yıl sonra 1 milyon dolar kâr ettiği ifade edilirken, alıcının ismi açıklanmadı. 2014 yılında ise aynı çizgi romanın bir başka kopyası ise eBay'de 3,2 milyon dolara satılmıştı.