Gündem

Sosyal medya hesabından oğlunu 36 saat aç bırakarak tedavi ettiğini paylaştı; Doktorlar, “bu çocuğu kurtarın” diyerek, CİMER’e şikâyet etti

"36 saat açlık, bilimde yeri olan bir uygulama değildir"

03 Ocak 2023 09:00

Sosyal medya hesabından alternatif tıp tavsiyeleri veren bir kişinin, 8-9 yaşlarında olduğu tahmin edilen oğlunu tedavi için 36 saat aç bıraktığını paylaşması üzerine doktorlar, “bu çocuğu kurtarın” diyerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyette bulundu. Prof. Dr. Şükrü Hatun, “36 saat açlığın bilimde yeri yok” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, bir kadın, 16 bin kişinin takip ettiği Instagram hesabından M.A. isimli 8-9 yaşlarında olduğu tahmin edilen oğlunu 15 günde bir 36 saat aç bıraktığını, bu sayede de çocuğun gelişim gösterdiğini paylaştı. Küçük çocuğa sülük yapıştırdığı ve hacamat yaptığı görüntüleri de paylaşan kadın, bir gönderisinde ise geçmiş yıllarda oğlunun kanser hastalığı atlattığını ve doğuştan bir akciğerinin olmadığını, bu nedenle de kilo alamadığını, ancak açlık yaptırdıktan sonra kilo aldığını öne sürdü.

Çok sayıda hekim, CİMER'e şikâyette bulundu. Doktorlar, sosyal medyadan da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı etiketleyerek, “Bunun adı istismardır, bu çocuğun aile elinden alınması lazım. Bir çocuk için 36 saat açlık ne demek? Bir de gönderilerinde, 'doktoru ile işbirliği içerisinde yürütüyoruz' yazmış. Hangi doktor bu? Ya da nasıl bir yalan?” paylaşımı yaptı.

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Hatun da, “36 saat açlık bilimde yeri olan bir uygulama değildir. Tek sefer uygulanması belki sağlıklı bir çocuğa bir zarar vermez, ancak sürekli uygulanıyorsa el koyulması gerekir” dedi.