Ekonomi

Sosyal konut projesinde detaylar belli oldu: Vade 240 ay olacak

"30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak"

23 Ağustos 2022 11:08

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü kabine sonrasında sosyal konut projesine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, projede vadenin 240 ay olacağını ve asgari ücretlinin ödeyebileceği tutar olacağını söyledi.

Hürriyet'in haberine göre 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek konutların detayını 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

"Gelir sınırı İstanbul'da 16 bin, diğer illerde 14 bin"

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."