Dünya

Sosyal aktivistlerden LGBTİ karşıtı aşığı sağcı İtalyan siyasetçiye: Bak öpüşüyoruz, sen de karedesin

"Bir öpücük gibi ufak ve doğal bir hareket bile bir siyasi tartışma başlatabilir"

04 Mayıs 2019 14:42

T24 Dış haberler

İki İtalyan sosyal aktivist İslamofobik ve homofobik söylemleriyle tanınan aşırı sağcı İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini'yi bir fotoğraf ile protesto etti. Gaia Parisi ve Matilde Rizzo isimli iki sosyal aktivist, Salvini ile fotoğraf çektirmek isteyip, fotoğraf çekilirken siyasetçinin homofobik söylemlerini protesto etmek için öpüştüler.

CNN International'a konuşan Parisi, "Bizim mesajımız Matteo Salvini gibi siyasetçilerin nefret dolu söylemleri ve tavırlarına karşılık sevgi ve tolerans mesajı vermekti. Aynı zamanda yaptığımız şeyin başka bir amacı insanları ayrımcılığa ve haksızlığa karşı protesto etmeye devam etmelerine teşvik etmekti. Çünkü bir öpücük gibi ufak ve doğal bir hareket bile bir siyasi tartışma başlatabilir" dedi.

Salvini ve Rizzo, Caltanissetta'da Salvini'nin de konuşma yaptığı bir protesto eylemine katıldılar. Konuşmadan sonra Salvini ile 'selfie' çektirmek için sıraya giren sosyal akvistler, aşırı sağcı siyasetçi kadraja girince öpüşmeye başladı. Güvenlik görevlileri ikiliyi ayırmaya çalıştı. Bu sırada Salvini saçını okşadı ve "umarım erkek çocuklarınız" olur dedi. Parisi'nin İnstagram üzerinden paylaştığı resim binlerce beğeni aldı.

İçişleri Bakanı Salvini daha sonra fotoğrafı " En iyi dileklerim, barış ve iyilik ile kardeşim" yazarak tekrar paylaştı.