Gündem

Şimuni Diril İstanbul'da defnedildi

11 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan Diril'in 20 Mart'ta cansız bedeni bulundu

26 Mart 2020 11:51

İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril’in annesi Şimuni Diril son yolculuğuna uğurlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle cenaze törenine katılım sınırlı tutuldu.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan 65 yaşındaki Şimuni Diril ile 71 yaşındaki Hurmüz Diril’den 11 Ocak’tan bu yana haber alınamıyordu. Ailenin tüm çabalarına karşın arama çalışmaları çok sınırlı tutulurken, 20 Mart’ta köyün yakınındaki dere kenarında Şimuni Diril’in cesedi bulundu. Hurmüz Diril’den ise 76 gündür haber yok.

Otopsi işleminin ardından Şimuni Diril’in cenazesi İstanbul’a getirilerek, Feriköy’de bulunan Latin Mezarlığı’na defnedildi.

Süryaniler.com‘da yer alan habere göre mezarlık içindeki ayinden sonra cenaze, aile üyeleri tarafından taşınarak defnedildi.

Torunları da kayıp

Şimuni Diril’in amcasının torunları da 1994’ten bu yana kayıp. 1994 yılında 12 yaşında olan İlyas Diril ve 16 yaşında olan Zeki Diril’den gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. İlyas ve Zeki Diril’in akıbeti Cumartesi Anneleri’nin 628. oturma eyleminde de bir kez daha gündeme getirilmişti.

TIKLAYIN - "Gül ekmekten, ağaç dikmekten, ekmeğimizi bölmekten başka ne zararımız vardı size; nasıl kıydınız anneme..."