Gündem

Şehit akrabalarından cenaze törenindeki provokasyona tepki: Bunlar hazırlanmış bir tezgâh, kimlerin yaptığını bilen biliyor!

Şehit cenazesine katılan CHP lideri Özgür Özel’e yönelik provokasyon girişiminde bulunulmuştu

26 Aralık 2023 07:31

Kuzey Irak’ta terör saldırısı sonucu şehit olan Enes Budak’ın akrabası Bahattin Saydam, cenaze töreninde yaşanan bir grubun provokasyonu hakkında, “Slogan atan kişileri tanımıyoruz ve onlar bizim akrabamız değildi. Yaşanan bu olaylar bizleri üzmüştür” dedi. Şehidin amcası Kenan Budak “Protestolarla ailemizin ilgisi yok. Bunlar hazırlanmış bir tezgâh. Kimlerin yaptığını bilen biliyor. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğu” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez imzalı habere göre, şehit Enes Budak’ın akrabası Bahattin Saydam, “Oraya gelen herkesi biz misafirimiz olarak kabul ederiz. O anda slogan atan kişileri tanımıyoruz ve onlar bizim akrabamız değildi. Yaşanan bu olaylar bizleri üzmüştür. Zaten genel başkan Özgür Özel ile iki kez telefonla görüşüldü. Olmaması gereken bir durum ama maalesef oldu. Üzgünüz” dedi.

Şehit babası İkram Budak ise çok üzgün olduğunu slogan atan kişilerin kendi ailelerinden olmadığını söyledi.

 Şehidin amcası Kenan Budak “Protestolarla ailemizin ilgisi yok. Bunlar hazırlanmış bir tezgâh. Kimlerin yaptığını bilen biliyor. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğu” diye konuştu.

TIKLAYIN - Özgür Özel'den şehit cenazesi açıklaması: AK Parti'ye geçmişte çok yakın olmuş isimlerden, "bir provokasyon, saldırı olacağı" defalarca söylendi

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan için önceki gün Elazığ’da düzenlenen cenaze töreninde de provokatif eylemler yaşandı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cenazeye çelenk gönderdi. Akşener ile Erol’un gönderdiği çelenkler yere atıldı.

TIKLAYIN - Akşener ve CHP'li vekilin şehit cenazesine gönderdiği çelenk indirildi