Gündem

Safra kesesinden 1284 taş çıkarıldı!

Ayşe Durmaz, ameliyat sonrası hiçbir şikâyeti kalmadığını belirterek, hastaneden taburcu edildi

14 Haziran 2022 11:34

Bursa'da 75 yaşındaki Ayşe Durmaz'ın, karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede yapılan ameliyatla safra kesesinden 1284 adet taş çıkarıldı.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yaşayan Ayşe Durmaz, şiddetli karın ağrısı şikâyeti başlayınca kızının yaşadığı Bursa’ya geldi. Gemlik Devlet Hastanesi’nde tetkikler yaptıran Durmaz’ın, safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Laparoskopik yöntemle ameliyata alınan Durmaz’ın safra kesesinden 1284 adet taş çıkarıldı.

Durmaz’ın ameliyatını yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karakaya, "Hastamız, polikliniğimize karın ağrısı, bulantı, kusma şikâyetleriyle geldi. Hastaya ultrason çektik. Ultrasonda safra kesesinde çok sayıda taş tespit ettik. Operasyon sonrası safra kesesini açtığımızda 1284 tane taş gördük. Bu çok nadir görülen bir vakadaydı ve biz de ilk kez karşılaşıyoruz: Operasyon çok başarılı geçti, bir gün sonra da hastamızı taburcu ettik" dedi.

Rahatsızlığının 3 ay önce başladığını belirten Ayşe Durmaz, ameliyat sonrası hiçbir şikâyeti kalmadığını belirterek, hastaneden taburcu edildi. (DHA)