Gündem

Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kalan büyükelçi Devrim Öztürk’ün izine rastlanamadı

12 Mart 2023 10:15

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kalan Devrim Öztürk’ün izine rastlanamadı.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, kayıp aileleriyle birlikte DNA ve parmak izi bıraktılar ama bir eşleşme olmadı. Tüm cenazelerin fotoğraflarına tek tek bakıldı. Ondan da bir sonuç çıkmadı. Rönesans enkazında 80 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu en son 26 Şubat günü bölgede yaptığı açıkamada Büyükelçi Devrim Öztürk’e ulaşamadıklarını şu ifadelerle açıkladı:

“Vatandaşlarımızdan bazı ihbarlar geliyor. Henüz daha ulaşamadığımız yakınları var. Hatay Antaklay’da görev yapan büyükelçimiz Devrim Öztürk dahil ulaşamadığımız kişiler var.”

Devrim Öztürk kimdir?

Devrim Öztürk, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu, aynı yıl Dışişleri Bakanlığı'na girdi. Çeşitli görevlerin ardından 2009-2013 yıllarında Hamburg Başkonsolosluğu görevini yürüttü. Güney Asya Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanı olarak görev aldı ve  1 Eylül 2015 - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Dakka Büyükelçisi oldu. Aralık 2021 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi görevini yürütmekteydi. Öztürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.