Dünya

Radiohead ve müzik dünyasından siyasetçilere iklim değişikliği çağrısı: Tehlikenin farkına varın

13 Temmuz 2019 08:29

T24 Dış haberler

Alternatif rock müziğin önde gelen gruplarından Radiohead ve birçok Britanyalı müzisyen iklim değişikliği hakkında "acil durum" ilân etti ve dünya liderlerine harekete geçme çağrısında bulundu. 

Dünya liderlerinin iklim ve ekolojik değişikliğin "tehlikelerini farkına varmasını" talep eden 'Müzik Acil Durum İlân Ediyor' (Music Declares Emergency) isimli harekete birçok sanatçı, grup ve müzik şirketi destek verdi. Radiohead'in yanı sıra Foals, Hot Chip, Alt-J and Bonobo gibi gruplar da harekete imza attı. Sony, Universal ve Warner gibi dev şirketler de 'Müzik Acil Durum İlân Ediyor'a destek verdiklerini açıkladı. 

'Müzik Acil Durum İlân Ediyor' medya ve devletlerin iklim krizine dikkat çekmesini,  acilen harekete geçmesini ve "bu duruma global eşitsizliklerlerin sebep olduğunu" kabul etmesini talep ediyor. Müzisyenler, "Sistematik olarak dünyada hayatı koruyacak değişikliklerde bulunalım" çağrısı yaptı

Devon'un aktardığına göre harekete imza atan Savages grubunun davulcusu, "Müzik dünyası gerçeklikle bağlantısını kaybetmiş gibi duruyor ve yarın yokmuşçasına parti yapıyordu. Ama "aslında" yarın gerçekten varolmayacak hâle geldi. Bu düşüncelerde yalnız olmadığımı anladığımda 'Müzik Acil Durum İlân Ediyor' doğdu" dedi.