Gündem

Pilot Yüzbaşı Murat Eren için adalet çağrısı

Kumpas davalarından "Atabeyler davası"nda tutuklanan Murat Eren'in yarın davası görülecek

23 Eylül 2019 11:51

Kumpas davalarından "Atabeyler davası"nda tutuklanan ilk subay olan Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in yarın görülecek davası öncesi avukatı Muhammed Sarıkaya ve Kumpas-Der Başkanı Ahmet Tatar adalet çağrısında bulundu.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, açıklama yapan Kumpas-Der Başkanı Ahmet Tatar, “Birçok davada rüzgâr hızıyla kararlar verdiğini gördüğümüz Türk yargısı, Atabeyler denilen FETÖ kumpasında 13 yıldır ayak sürüyor. Murat Eren’in yaşadığı mağduriyet şayet yargıda birilerinin bilinçli ya da bilinçsiz ihmali ise bu ihmali bütün sonuçlarıyla bertaraf etmek yine yargının görevidir” derken, bu davanın Türk yargısının 'namus borcu' olduğunun altını çizdi.

Duruşmaya çağrı

Eren’in avukatı Muhammed Sarıkaya, 13 yıldır devam eden haklı mücadelenin beraat kararı ile neticelenmesini beklediklerini kaydetti. Herkesi yarın görülecek duruşmaya davet eden Sarıkaya. "FETÖ’nün ilk hedef aldığı isimlerden olan Murat Eren’i savunmak, vatanı savunmaktır. Unutmayalım, hukuk ve adalet herkese lazımdır” dedi.

"Üniformamı çok özledim"

Yıllardır adalet bekleyen ve üniformasına kavuşmak için gün sayan Murat Eren ise şunları söyledi:

“Dosya içeriğindeki mevcut bilirkişi raporlarının incelendiğini umuyor ve daha fazla uzatılmadan beraat kararının verilmesini bekliyorum. Daha önce pek çok savcılık iddianamesinde ve mahkeme kararında kumpas olduğu dile getirilen ve hakkımdaki davaların sonuncusu olan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yaklaşık 3 yıldır gün verilmesini beklediğim dava sürecinin de hızlanmasını umuyorum. Üniformamı çok özledim. Yaşımdan ötürü zaman aleyhime işliyor. Bir an önce görevime dönmek istiyorum.”

Murat Eren’in davadan beraat etmesi durumunda görevine geri dönmesi için önünde engel kalmıyor. Bu arada, Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlığı’nın da Eren’in dönüşünü istediği, bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı’ndan düzenli bilgi aldığı öğrenildi.