22 Mart 2025 12:52
Güncelleme: 22 Mart 2025 20:01
T24 Haber Merkezi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun da gözaltına alındığı İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, gizli tanığın "İBB'ye naylon fatura kesiyor" iddiasında bulunduğu Serdar Haydanlı'nın henüz emniyetteyken ifadesinin alınmadan serbest bırakıldığını söyledi Özel, "Yandaş medya Serdar Haydanlı ile ilgili tüm haberlerini sildi. Çünkü Serdar Haydanlı, AKP'nin reklamcısı" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özel'in açıklamasından hemen sonra, “Şüpheli Serdar Haydanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunmakta olup tüm şüpheliler ile birlikte bugün adliyeye mevcutlu olarak sevk edilecektir” duyurusunu geçti. İBB'den yapılan açıklamada, Haydanlı’nın, CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamasından sonra yeniden gözaltına alınmış olabileceği belirtildi. Öte yandan Haydanlı'nın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve RTÜK başta olmak üzere 14 ihale aldığı ortaya çıktı.
CHP lideri Özgür Özel, İBB'de İmamoğlu'nun ifadesi hakkında yaptığı basın açıklamasında 'gizli tanığın' ismini verdiği Serdar Haydanlı'nın emniyet şubeden serbest bırakıldığını ve iktidara yakın medyanın da Haydanlı hakkında haberleri sildiğini söyledi. Özel'in açıklamasından sonra Başsavcılık, Haydalı'nın gözaltında olduğunu açıkladı.
Özel, şunları söyledi:
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bir kanıt yok, gizli tanık var" diyerek Serdar Haydanlı hakkında şu bilgileri paylaştı:
"4.5G Grup firmasının sahibi olan arkadaşımız, 29 Ekim 100. yıl etkinliklerinde Türkiye Yüzyılı kampanyaları yapan milyarlarca TL alan bir firma, 2015 yılından beri İBB'de çalışıyor. İhalelere giriyor. Bu arkadaşımızı da sabah 06.00'da çoluğunun çocuğunun önünde hırpalayarak almışlar getirmişler. Cumhurbaşkanlığı'nın da İBB'nin de iş verdiği ama gizli tanığın naylon fatura kestiği kişi gözaltına alınan. Bir kişi almış, nezarethaneye almadan şubeden serbest. Allah Allah? İsim Serdar Haydanlı.
Gizli tanığın naylon faturaları kesen isimdir dediği kişi Serdar Haydanlı gizliliği yok, şubeden serbest. Sabah'ın haberine göre İBB'nin bütün algı operasyonlarını yapan kişi Serdar Haydanlı… Şubeden serbest. Bu haberleri arasanıza, A Haber, yandaş kanalların hepsi, TRT... Hepsi haberleri sildi. AK Parti döneminin bütün işlerini yapan, sözleşmesi 2021 bitmiş. Herhangi bir firmanın 7 yönetim kurulu üyesini de aldılar İBB'ye reklam yapıyorlar diye. Bugün akşam serbest bırakılırlar. 4 gündür içeride tutuluyorlar, şubeden serbest değiller. 21 yaşında üniversite öğrencisi 'elde' Serdar Haydanlı 'evde'. Gizli tanık naylon fatura kesiyor diyor, ben daha ne diyeyim?"
İBB Basın'dan edinilen bilgiye göre; Serdar Haydanlı'nın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve RTÜK başta olmak üzere 14 ihale aldığı ortaya çıktı. Haydanlı’nın şirketinin aldığı 14 ihalenin 11’i Ekrem İmamoğlu başkan seçilmeden önce, 2018-2019 yılları arasında İBB şirketlerine ait.
2016 yılında Serdar Haydanlı tarafından kurulan, Dörtbuçukg Ajans Organizasyon Ltd. Şirketi, ilk ihalesini 2018 yılında İBB’ye ait Beltur A.Ş.’den aldı. Firma, aynı yıl içinde yine İBB’ye ait Kültür A.Ş.’den de 5 ihale aldı.
Söz konusu firma, 2019 belediye seçimlerinden kısa bir süre önce, ocak ayı içinde Kültür A.Ş.’den 5 ihale daha aldı. Bu ihalelerin toplam değerinin 3,5 milyon dolar olduğu öğrenildi.
2021 yılında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ihale alan 'Dörtbuçug Ajans’, 22 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan 1 milyon 975 bin TL’ye mobilya ürünleri ihalesi aldı.
Firma son ihalesini ise 11 Eylül 2024 tarihinde RTÜK’ten aldı. “Uluslararası Koruyucu Aile Sistemi ve Medyada Yansımaları Paneli Konulu Toplantı Organizasyonu” adı altında açılan ihaleyi firma bir milyon 894 bin 850 TL’ye aldı. İhalenin sözleşmesi 24 Eylül 2024 tarihinde imzalandı. Söz konusu panel etkinliğinin ABD New York şehrinde, UNICEF New York House’ta gerçekleştirileceği ve süresinin 10 gün olduğu ihale duyurusunda belirtildi.
Özgür Özel'den ikinci açıklama: Geri aldılar, odada tutuyorlarÖzgür Özel, İBB'de akşam saatlerinde yaptığı açıklamada da Serdar Haydanlı'nın gözaltında olduğuna yönelik Başsavcılık açıklamasına ilişkin olarak, "Biz serbest bırakıldığını söylediğimizden beri 'hızla getirin' dediler, bir başka odada duruyor" dedi. Özel, şu açıklamayı yaptı: "(Başsavcılık'ın 'Serdar Haydanlı gözaltında' açıklaması) Serdar Haydanlı gözaltı listesinde vardı. Elde, firari vs. diye yazılmış. Hepsi var, bir kişiye şubedene serbest yazmışlar, o da Serdar Haydanlı. Serdar Haydanlı'nın o gün serbest kaldığını herkes biliyor. Böyle bir operasyona tabi kimseyi yalnız bırakamam ben. Gezi'de gözaltına alınan bütün öğrencileri nezarette ziyaret ettim ben. Gidin, bulun, sağlığını sorun, ailesine notu var mı diye sorun dedim. Hepsini bulduk, Serdar Bey'i bulamadık. Avukatların görüşme serbestisi var ama kendisini bulamadık. Biz serbest bırakıldığını söylediğimizden beri 'hızla getirin' dediler, bir başka odada duruyor, Whatsapp'ına bakıyor. Serdar Bey bugün 14:38'de görünür olmuş. Savcı Bey, odaya bir gidip baksana, en son kiminle yazışmış? Ben dışarıda olduğunu, bu sabah getirildiğini, telefonunun elinde olduğunu biliyorum, peki Akın Bey, beni utandırsana! Bu beyfendinin ilk günlerdeki doktor kontrolünü göster! Bırakmadılarsa firar mı etti o zaman? Serdar Bey, ilk telefonunu Sayın Erdoğan'ın koruma müdürü Ali Erdoğan'a açtı! 4.5G Grup şirketinin ayrıca Ali Erdoğan'ın kardeşi Ömer Erdoğan ile hatrı sayılır bir ilişkisi var. Nasıl olacak Akın Bey? Yine utandırdın seninkileri. Yapamayacağın işlere kalkıştın... Akın Bey bunun mahşerde hesabı olacak. Bu kadar insana bu eziyeti çektirdin. Ben de kaçarım Zekeriya Öz gibi diyorsun ama hesap sorarlar Akın Bey!" |
© Tüm hakları saklıdır.