Politika

Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi: Akın Gürlek’in yürüttüğü bu darbenin neresindesin?

19 Şubat 2025 12:11

Güncelleme: 19 Şubat 2025 12:19

T24 Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Genel Meclis Üyeleri Buluşması'nda konuştu. Yereldeki başarının iktidarın anahtarı olduğunu kaydeden Özel, "Türkiye'de 7 bölgede belediyesi olan tek parti CHP'dir. Türkiye'de işler CHP açısından bakıldığında iyiye gidiyor" ifadelerini kullandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek üstünden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Özel, "Sen yürüttüğü bu darbenin neresindesin?" diye sordu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da İl Genel Meclis Üyeleri Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, "iktidar" mesajları veren Özel, iktidarın anahtarının yereldeki başarı olduğunu vurguladı.

"CHP açısından işler iyiye gidiyor"

Son seçimlerde ulaşılan oy oranı ve anketlere dikkat çeken Özel, “Türkiye'de işler CHP açısından bakıldığında iyiye gidiyor. Kabuk kırıldı, önümüz açıldı" dedi.

Özel, Türkiye'de 7 bölgede belediyesi olan tek partinin CHP olduğunu kaydetti. Özel, "En düşük eğitim ve en düşük gelir seviyesinden aldığımız oy, diğer oylara göre daha yüksek. 'CHP kıyılardan oy alır, zenginlerden olur, üniversitelilerden oy alır' bilgisini ters düz etti" diye konuştu.

"Erdoğan'ın hazımsızlığı tetiklendi"

Tüm seçim anketlerinin ortalamasında birinci olan partinin CHP olduğunu belirten Özel, "Erdoğan'ın hazımsızlığı tetiklendi, saldırdığı kreştir, anne karttır" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e ilişkin eleştirilerini de sürdüren Özel, "İstanbul'da 9 Ekim'den beri saldırmadığı hiçbir alan kalmadı. Ne gazeteci bıraktı ne akademisyen ne sanatçı ne de siyasetçi bıraktı. Kimi bulursa saldırıyor ve içeri atıyor" ifadelerini kullandı.

"Bu darbenin neresindesin?"

Konuşmasının sonunda Erdoğan'a seslenen Özel, "Sana darbe yapılırsa ben karşısındayım, 15 Temmuz’da gördük. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Peki sen Akın Gürlek’in yürüttüğü bu darbenin neresindesin? CHP’ye darbe yapanlara yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.