Dünya

Oyuncu Leah Remini'den, Danny Masterson'ın cinsel saldırı suçlamasıyla 30 yıl ceza almasının ardından Scientology Tarikatı'na eleştiri

Remini, kiliseyi "vergiden muaf statüye sahip milyarlarca dolarlık bir suç örgütü" olarak eleştirdi

21 Eylül 2023 14:50

Oyuncu ve tanınmış eski Scientologist tarikatı üyesi, Leah Remini, Scientologist tarikatının bir başka üyesi olan Danny Masterson'ın cinsel saldırı suçundan önümüzdeki otuz yılı parmaklıklar ardında geçireceği için "rahatladığını" söyledi.

53 yaşındaki Remini, bugünkü ceza duruşmasının ardından attığı tweette, Masterson'ın mağdurlarıyla birlikte mahkeme salonunda oturmanın "gerçeküstü bir deneyim" olduğunu söyledi.

Remini, "Onlara tecavüz eden adam ve yirmi yıl boyunca onları terörize eden Scientologlardan bazıları sadece birkaç metre ötedeyken hayatta kalanların mahkemede mağdur etki ifadelerini yüksek sesle okumalarını duymak, hayranlık duyduğum bir cesaret seviyesi sergiledi" dedi ve kadınları "tecavüze uğramanın cehennemini" yaşadıktan sonra "adalet için yorulmadan" savaştıkları için övdü.

Scientology Tarikatı nedir?

Scientology, Amerikalı bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımıdır. Başlarda Hubbard tarafından kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefe iken daha sonra bir dinî akıma dönüşmüştür. Scientology Kilisesi'nin dinini tanıtmak ve yaymak için kullanılmaya çalışılmaktadır.

Her ne kadar "bu tehlikeli tecavüzcünün sokaklardan çekilecek olmasından dolayı rahatladığını" söylese de Remini, takipçilerine Masterson'ın suçlarını örtbas etmek için "komplo kurduğunu" iddia ettiği Scientology liderliği tarafından desteklendiğini hatırlattı. "Danny ceza alan tek kişi olsa da, onun mahkumiyeti ve cezası Scientology'ye, ajanlarına ve suçlu lideri David Miscavige'e karşı bir iddianamedir" diye yazan Remini, kiliseyi "vergiden muaf statüye sahip milyarlarca dolarlık bir suç örgütü" olarak eleştirdi.

Rol aldığı "That '70s Show" dizisiyle ünlenen aktör Danny Masterson'ın uzun süredir devam eden taciz ve tecavüzle suçlandığı dava, önceki hafta sona erdi. 47 yaşındaki Masterson, en az 30 yıl hapiste kalmak koşuluyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Danny Masterson, 2003 yılında isimleri Jen B ve N Truot olarak açıklanan iki kadına tecavüz etmekten ve şiddet uygulamaktan suçlu bulundu. Masterson, her iki suç için de ayrı ayrı 15 yıl hapis cezası aldı. Ünlü aktöre benzer şekilde cinsel taciz ve tecavüz suçlaması yönelten üçüncü bir kadının açtığı dava ise daha önceden reddedilmişti.