Gündem

Ordu'daki barınağın tepki çeken görüntülerine belediyeden açıklama

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, eksikliklerin giderilmesi için gerekli talimatların verildiğini aktardı

01 Kasım 2019 21:33

Ordu'nun Ünye ilçesindeki barınakta, yağış nedeniyle köpeklerin bacaklarına kadar su dolu alanda kaldığı görüntülerin sosyal medyada tepkilere neden olması üzerine bölgede inceleme yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, "Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara karşı çok duyarlıyız. Bu tabloyu tersine çevirmek adına birer köpek sahipleneceğiz. Yapılacak çalışmalarda hayvanseverlerimizle ortak hareket edeceğiz" dedi.

Ordu'da yağış etkili olurken, Ünye ilçesinde barınakta köpeklerin bulunduğu tel örgülü alanlara da su doldu. Barınaklardan birinde köpeklerin bacaklarına kadar suyun dolduğunu gören bir kişi, bu durumu cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntüler, sosyal medyada paylaşılınca, platformun kullanıcılarının barınaktaki hayvanlara iyi bakılmadığı iddiası sosyal medyada yayıldı. Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek, konuyla ilgili inceleme başlattı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Alp beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aydın ile beraber barınağa gidip, incelemelerde bulundu.

Alp: Hayvanseverlerle ortak hareket edeceğiz

Tepki çeken görüntülere ilişkin açıklamada yapan Alp, "Sosyal medyadaki görüntüler hassasiyet ve duyarlılıkla çekilmiş görüntüler. Eksikliklerin giderilmesi için gerekli talimatlar verildi. Ben bu noktada bizlere yol gösteren hayvan hakları savunucusu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara karşı çok duyarlıyız. Hayvan barınağı noktasında Ünye'de ihale aşamasında olduğumuz bir yer var. Talimatlar verildi. Havaların açmasıyla birlikte yağmurdan korunmalarını sağlayacak sundurmalar takılacak. Ayrıca bu tabloyu tersine çevirmek adına birer köpek sahipleneceğiz. Yapılacak çalışmalarda hayvanseverlerimizle ortak hareket edeceğiz" dedi. (DHA)