Çevre

Ordu'da yaylalar için büyük miting; "Madene Hayır, Yaylalarımıza Dokunma"

"Gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımız olan yaylalarımızı, meralarımızı ve ormanlarımızı korumak zorundayız"

14 Ekim 2024 07:33

T24 Çevre

Ordu'nun Aybastı ilçesinde, Korgan-Aybastı-Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu tarafından düzenlenen "Madene Hayır" mitingi büyük bir katılımla gerçekleşti. "Yaylalarımıza Dokunma" sloganı altında yapılan mitingde, madencilik faaliyetlerinin bölgedeki zararlarına dikkat çekildi.

Miting, Perşembe Yaylası'ndaki Er Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yapıldı. BirGün'ün aktardığına göre, Platform Sözcüsü Özdilek Aydoğan, Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Metalürji Yüksek Mühendisi Cemalettin Küçük, Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın ve çeşitli belediye başkanları konuşmalarını gerçekleştirdi. Ayrıca, CHP Ordu milletvekilleri Mustafa Adıgüzel ve Seyit Torun da mitinge katıldı.

Platform Sözcüsü Özdilek Aydoğan, "Gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımız olan yaylalarımızı, meralarımızı ve ormanlarımızı korumak zorundayız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Şirketler ve onlara izin verenler, bu topraklarda yer bulamayacak. Ruhsatları yırtıp, izin verenlerin yüzünü kızartacağız," şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Metalürji Yüksek Mühendisi Cemalettin Küçük'ün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in neden mitingde olmadığını sorması üzerine, alanı ekibiyle terk etti. Gündoğar, ayrılırken yaptığı açıklamada, platform üyelerini tehdit eder nitelikte ifadeler kullandı.