Seçim 2023

Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları, İstanbul'da bir araya geliyor

04 Mayıs 2023 10:56

Eray Görgülü

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomi yönetimine yönelik “Şampiyonlar Ligi hazır” açıklamasından sonra dikkati çeken bir buluşma organize edildi.

Hep birlikte İstanbul mitingine geçecekler

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin kurmaylarından edinilen bilgiye göre; CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nin ekonomi ile ilgili önde gelen isimleri İstanbul’da kahvaltıda bir araya gelecek.

Ekonomik söyleme ilişkin genel bir değerlendirmenin yapılacağı kahvaltıda, seçim sonrası kritik kurumların başına getirilecek isimlerin de masaya yatırılması bekleniyor.

Kahvaltıda ayrıca, mevcut ekonomik verilere yönelik bir sunumun da yapılacağı belirtiliyor. Ekonomi kurmayları, kahvaltının ardından hep birlikte İstanbul Mitingi’ne geçecek.

Şahin, “Seçimden önce açıklanabilir” demişti

Bu arada DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, T24’de Seçime Doğru programında yaptığı açıklamada, Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi kritik kurumlarla ilgili birtakım kararlar alındığını, gerek görülmesi halinde bu kurumların başına geçecek isimlerin seçimden önce de açıklanabileceğini söylemişti.