Gündem

Metropoll Araştırma: Eylül ayında halkın sadece 2,7'si sokakta yaşayan hayvanların "uyutulması"nı istemiş

24 Mayıs 2024 23:39

T24 Haber Merkezi

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, halkın 2023 yılı eylül ayında yapılan araştırmada, "Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?" sorusuna verdiği yanıtları paylaştı. Araştırma sonucunda en çok hayvanların barınaklara alınmasının tercih edildiği görülürken, halkın sadece 2,7'sinin sokakta yaşayan hayvanların "uyutulması"nı istemesi dikkat çekti.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Sencar, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gündemin ikinci önemli konusu sokak hayvanları. Politikacıları bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Sokak hayvanlarını itlaf edenler ileride sokak köpeklerinin katili diye anılır" diye yazdı.

Sencar, eylül 2023'te yapılan sokakta yaşayan hayvanlar araştırmasındaki "Sokak hayvanları ile ilgili ne yapılmalı?" sorusuna verilen cevapların yüzdelerini de paylaştı. Türkiye genelinde 1807 kişiyle yapılan araştırmaya göre yüzde 78,6 ile hayvanların barınaklara alınması tercih edildi. Barınak seçeneğinin ardından yüzde 16,9 ile hayvanlara sokakta bakılması geldi.