Gündem

Menzil Cemaati haberlerinden “tehdit” alan gazeteci İsmail Arı'nın şikayetine takipsizlik

21 Eylül 2023 00:25

Cumhuriyet Başsavcılığı, Menzil Cemaati haberlerinin ardından BirGün muhabiri İsmail Arı'ya yönelik “ecelin geldi ve öleceksin” gibi ölüm tehditleriyle ilgili işlem yapmadı. Arı'nın, tehdit suçundan şikayetçi olmasına rağmen “hakaret” unsuru olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. 

BirGün muhabiri İsmail Arı’ya Menzil Cemaati’ne ilişkin haberleri nedeniyle cemaat mensuplarınca çok sayıda ölüm tehdidinde bulunuldu.

BirGün’de yer alan habere göre; Arı, Cumhuriyet Başsavcılığı’na “tehdit” suçundan işlem yapılması için şikâyette bulunulmasına rağmen savcılık harekete geçmiyor. 

“Ecelin geldi ve öleceksin” gibi birçok ölüm tehdidine ve cemaat mensuplarının sosyal medya hesaplarında yer alan kimlik bilgilerinin savcılığa sunulmasına rağmen, “Hakaretin kime yönelik olduğu anlaşılamadığı” gerekçesiyle kovuşturmaya yer yok kararı verildi. Arı, kovuşturmaya yer yok kararlarına itiraz etti.

Arı, yaptığı açıklamada, “Büyük kısmı Menzil Cemaati mensubu olan şahıslar beni ölümle tehdit edip küfürler yağdırıyor. Bunlara dair yaptığım tüm şikâyetler ise savcılar tarafından reddediliyor. Gerekçe, 'Kime yönelik olduğunun belli olmamasıymış!' AKP iktidarında yargı yalnızca AKP’liler için çalışıyor. Bu tehditler ve küfürler bir AKP’liye veya yandaş gazeteciye yapılsa böyle mi olurdu? Başıma bir şey gelirse sorumlusu şikâyetlerimi görmezden gelen savcılar ve Adalet Bakanlığı’dır!” dedi.