Gündem

"Memurlar sandık kurulunda görev almak istemiyor"

İyi Parti’nin YSK Temsilcisi Zehra Aylin Özgül açıkladı

08 Mayıs 2019 20:49

YSK’nın “sandık kurulu üyeleri” üzerinden yapılan itiraz sonrası seçimin tekrarlanmasına karar verirken, memurların önümüzdeki seçimlerde sandıkta görev almak istemediği bildirildi. Konuyla ilgili konuşan İyi Parti’nin YSK Temsilcisi Zehra Aylin Özgül, "Bu seçim iptali ve sandık kurulundaki şaibeler nedeniyle de sandık kurulundan görev almak istemeyen memurların bu mazeret bildirmelerinin artacağını düşünüyoruz" dedi.

AKP’nin itirazlarını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’da seçimlerin tekrarlanmasına karar verirken, karara gerekçe olarak ise “sandık kurulu üyeleri” gösterildi. Karardan önce bazı sandık kurulu başkanları şüpheli olarak ifade vermeye çağırılırken, karara gerekçe olarak da “sandık kurulu üyeleri” gösterilmesi önümüzdeki seçimler için vatandaşın aklında soru işaretine neden oldu. Öyle ki bazı devlet memurlarının önümüzdeki seçimler için sandık başında görev almak istemediği belirtildi.

Fox TV’de yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İyi Parti’nin YSK Temsilcisi Zehra Aylin Özgül, "Sorun şu ki mazeret bildiriyorlar. Bu seçim iptali ve sandık kurulundaki şaibeler nedeniyle de bu mazeret bildirmelerin artacağını düşünüyoruz" dedi.

TIKLAYINIZ- YSK’nın İstanbul ve sandık kurulu trajedisi

TIKLAYINIZ- İstanbul seçimi iptal edildi; 10 soruda şimdi ne olacak?