Gündem

Mardin Kızıltepe'de zamlar protesto edildi; polis biber gazıyla vatandaşlara müdahale etti

Yeni yılla birlikte gelen zamlara karşı vatandaşlar yurt genelinde eylemlerine devam ediyor

06 Şubat 2022 19:06

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar elektrik zamları başta olmak üzere yapılan zamları protesto etmek için sokağa çıktı. Polis ve vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken polis bazı bölgelerde vatandaşlara biber gazı ile müdahale etti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Özgürlük Meydanı’nda öğlen saatlerinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ellerinde dövizler ve elektrik faturaları taşıdı. Elektrik faturalarına isyan eden bazı vatandaşlar, faturaları meydanda yakarak tepki gösterdi. “Tayyip istifa”, “Devlet istifa”, "AKP istifa", “DEDAŞ istifa” ve “Kahrolsun DEDAŞ” sloganları atan vatandaşlar zamların geri çekilmesini istedi. Bir süre meydanda bekleyen vatandaşlar Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) binasına doğru yürümek istedi.

Biber gazı kullanıldı 

Vatandaşlar, Musa Anter Caddesi, Kilise Caddesi ve Hastane Caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdürdü. Polislerin kalkanlar ve zırhlı araçlarla yolu kapatması üzerine uzun bir süre Hastane Caddesini trafiğe kapatan vatandaşlar burada da tepkilerini dile getirdi.

Yer yer polis ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken polis bazı bölgelerde vatandaşlara biber gazı ile müdahale ettiği görüldü.