Gündem

Mardin Belediyesi'ni 620 milyon borçla devraldı

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, kayyımın aklın kabul etmeyeceği bir borçlanmaya gittiğini söyledi.

18 Nisan 2019 10:24

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni kayyımdan devralan HDP'li Ahmet Türk, belediyenin borcunu açıkladı. Kayyım atandığında belediyenin kasasında 93 milyon nakit para bulunduğunu söyleyen Türk, belediyeyi  620 milyon borçla devraldıklarını söyledi.

 Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçen Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mardin Büyükşehir Belediye Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda tüm belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk gerçekleştirdi.

Yeni bir dönemin kapısını araladıklarını dile getiren Türk, halkın sorunlarını çözmek için ortak bir akıl ve irade ile halkın yararına olan hizmetleri sürdüreceklerini belirtti. Şeffaf bir belediyecilik yapacaklarını belirten Türk, “Bugün irade tecelli etmiştir. Tartışmaları bir tarafa bırakarak, halkın iradesini esas alan bir yaklaşımla hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü demokrasilerin vazgeçilmez tek unsuru; demokrasi ve halkın iradesini esas almaktır” dedi.

"Aklın kabul etmeyeceği bir borçlanmaya gidilmiş"

Türk, sözlerinin devamında Mardin halkının bilmesi amacıyla bir takım faaliyetleri açıklayacaklarını belirterek, “Kayyum atandığı sırada belediyemizin kasasında 93 milyon nakit paramız vardı. Kuruluş aşamasında ilçelerinde bütün borçları büyükşehir belediyesine yansıtılmıştı. Sonuç olarak ayrıldığımız gün 63 milyon borçla biz belediyeyi devrettik” ifadelerini kullandı. Belediyenin bugünkü borcunu açıklayan Türk, “Belediyemizin birimlerinin borcu bugün 406 milyon. Eski para ile 406 trilyon. MARSU’ya (Mardin Su ve Kanalizasyon İşleri) bakıyoruz; MARSU’nun borcu 620 milyon TL. Yani eski parayla 620 trilyon. Aklın kabul etmeyeceği bir borçlanmaya gidilmiş. Bunun nasıl yapıldığını çözmekte zorlanıyoruz. Tüm gelirlerini toplasak 6 milyon TL geliri olan bir yerde karşımıza 620 milyon borç çıkıyor” ifadelerini kullandı.