Eğitim

Manisa'da öğretmenin disiplin cezası iptal edildi; siyasi müdahale iddiaları gündemde!

"Suç işlense dahi tanıdık bağlantılar yeterli mi?"

27 Ekim 2024 08:44

T24 Eğitim

Manisa'da bir öğretmenin disiplin cezasının siyasi bağlantılar sayesinde iptal edildiği iddia edildi. Eğitimciler, İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili aldıkları "Bu bizi aşar" yanıtı üzerine tepki gösterdi.

Manisa'da 16 öğretmene uygulanan disiplin cezalarından birinin, siyasi bağlantılar kullanılarak iptal edildiği öne sürüldü. Okul dışında etüt merkezinde çalıştığı için ceza alan öğretmenlerden birinin, Manisa Fen Lisesi öğretmeni B.T.'nin cezası, Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne atandıktan sonra iptal edildi ve B.T eski görevine iade edildi.

Kararname ve adaletsizlik

Eğitim İş Manisa 1 No'lu Şube Yönetimi adına konuşan Özlük Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Ferdi Çağtay, iptal işleminin adil olmadığını belirtti. Çağtay, “Söz konusu öğretmenin kararnamesinin iptali, il milli eğitim müdürlüğüne yapılan başvurular sonucunda 'Bu konu bizi aşıyor' şeklindeki yanıtlarla desteklendiğini öğrendik. İptal edilen atama kararnamesinin yeniden çıkarılması ve adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir” dedi.

"Hukuksuz ve şaibeli bir karar"

Norm fazlası atamalar sırasında B.T.'nin kadrosunun önce açık görülüp sonra kapatıldığı ve bu durumun diğer öğretmenlerin de mağduriyetine yol açtığı belirtildi. Çağtay, "Suç işlense dahi tanıdık bağlantılar yeterli mi?" sorusunu gündeme getirerek, bu durumun hukuka uygun olmadığını ve şaibeyi ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.