Gündem

Libya'da şehit düşen asker, sessiz sedasız toprağa mı verildi?

Yeniçağ gazetesi, Twitter'da da paylaştığı haberi yayından kaldırdı

22 Şubat 2020 23:13

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'da "birkaç tane asker"in şehit düştüğünü açıklamasının ardından, subay O.A'nın Trablus Limanı'nda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edildi.

Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara göre, subay O.A Hafter güçlerinin Trablus Limanı'na düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. subay O.A‘nın cenazesi memleketi Aydın'a gönderildi ve 'sessiz sedasız, törensiz' bir şekilde defnedildi.

Altınay'ın Kara Harp Okulu'ndan devre arkadaşlarının yaptığı iddia edilen paylaşıma göre, subay O.A'nın naaşı bugün Aydın’da defnedildi. 1993'lüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapıldığı görülen paylaşımda, "Şehidimiz defin töreninde yalnız bırakılmamış, İzmir ve Aydın'dan gelen birçok arkadaşımız törenlere katılmıştır. Başta yüce Türk milletinin, ailesinin ve tüm devre arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Tüm devre arkadaşlarımıza saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Yeniçağ haberi kaldırdı

Çolak'ın paylaşımı sonrası yaşandığı iddia edilen olayı haberleştiren Yeniçağ gazetesi, daha sonrasında haberi kaldırdı. T24'ün ulaştığı gazete yetkilileri, "Haberin doğru olduğunu ancak yayınlamama kararı aldıklarını" söyledi.

Öte yandan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Erdoğan'ın "birkaç tane asker"in şehit olduğu açıklamasından önce yayınladığı yazısında, "Suriye'de görevli iken Libya'ya görevlendirilen biri emekli subay (O.A) toplam 3 kamu görevlisinin Libya'da şehit olduğu iddiası Ankara kulislerine yansıdı. İddiaya göre yönetim muhalifi Hafter'in saldırısı sonucunda şehit olmuşlar" ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"İddiaya göre toplumsal baskıya neden olmaması için 3 kamu görevlisinin naaşları Şehit töreni ile değil normal defin töreni ile toprağa verilmiş. Bu konuda resmi makamlardan bir açıklama bekliyorum…

Milli Savunma Bakanlığı: Bölgeden şehit haberi yok

T24'ün ulaştığı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ise "bölgeden şehit haberi gelmediğini" belirtirken, sosyal medyadaki paylaşımlara rağmen 'teyit' ya da 'yalanlama' yapmadı.

Subay O.A’nın şehit olduğuna ilişkin iddialar sosyal medyada gündem olurken, Ekşi Sözlük'te günün en çok konuşulan konuları arasına girdi.

"Libya'da birkaç tane şehidimiz var; şehitler tepesi boş kalmayacak"

Erdoğan, bugün İzmir'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gayrimeşru Hafter'e karşı biz orada yönetici, kahraman askerlerimiz, Suriye milli ordusundan ekiplerimizle beraber oradayız. Birkaç tane şehidimiz var. Şunu da söyleyelim ki; birkaç şehidin karşılığında da 100'e yakın lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak."

TIKLAYIN - Erdoğan: Kahraman askerlerimiz, Suriye Milli Ordusu ekiplerimiz Libya'da; birkaç tane şehidimiz var

İbrahim Kalın: İsabetsiz taciz atışları oldu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçen hafta bakanlar kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Hafter güçlerinin Trablus Limanı'nda bir Türk gemisini vurduğunu açıklamasına ilişkin isabetsiz taciz atışları olduğunu söylemiş, "Derhal misliyle karşılık verildi. Bizim karşılık vermemizden sonra durumun sakin olduğunu ifade edebilirim" dedi.