Gündem

LGS 3. nakil/tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Başvuruların tamamlanmasının ardından LGS 3. tercih sonuçları gündeme geldi. Öğrenciler, LGS 3. tercih sonuçları ile ilgili sorgulamalar yapmaya başladı. Peki, LGS 3. nakil/tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

20 Ağustos 2022 08:23

9 Ağustos 2022 tarihinde başlayan LGS 3. tercih sürecinin 17 Ağustos günü sona ermesinin ardından öğrenciler, "LGS 3. nakil tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. LGS 2. tercih sonuçlarıyla birlikte öğrencilerin %97,6'sı istedikleri liseye yerleşmişti. LGS 3. tercih sonuçları ile birlikte gelecek veriler de merak edildi. Peki, LGS 3. nakil/tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

LGS 3. nakil/tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Henüz bir liseye yerleşemeyenler LGS 3. tercih sonuçlarını araştırmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama gelmişti.

Bakan Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-17 Ağustos'ta alınacağını ve 19 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, "Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos tarihi itibarıyla tüm öğrencilerimiz, liselere yerleşmiş olacaklar" diye konuşmuştu. 

LGS 3. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA

TIKLAYIN | YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?