Spor

Leverkusen, sezonu namağlup şampiyon tamamladı, Bundesliga tarihine geçti!

18 Mayıs 2024 18:39

Bundesliga'da ilk lig şampiyonluğunu ilan eden Bayer Leverkusen, Augsburg'u 2-1 mağlup etti ve ligde sezonu namağlup tamamladı. Xabi Alonso'nun ekibi bunu başaran ilk Alman takımı oldu.

Bundesliga'nın 34. ve son haftasında şampiyonluğunu daha önce ilan eden Bayer Leverkusen, Augsburg'u sahasında 2-1 mağlup etti ve ligde sezonu namağlup tamamladı.

BayArena'da oynanan mücadelede ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller 12. dakikada Boniface ve 27. dakikada Andrich'ten geldi. Konuk Augsburg'un sayısını ise 62. dakikada Merk Kömür kaydetti.

Xabi Alonso yönetiminde rüya gibi bir sezon geçiren kırmızı-siyahlılar ligi 34 maçta 28 galibiyet ve 6 beraberlik ile mağlubiyet almadan 90 puanla kapattı ve modern Bundesliga tarihinde bunu başaran ilk takım oldu.

Tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 51 maça çıkaran Leverkusen, 22 Mayıs'ta Avrupa ligi finalinde Atalanta ile karşılaşacak. Bu maçtan 3 gün sonra Almanya Kupası finalinde Kaiserslautern ile oynayacak Leverkusen, kalan iki maçı da kazanması halinde sezonu hiç yenilmeden kapatacak.