Gündem
BBC Türkçe

KPSS'ye giriş: Liyakat ve mülakat

KPSS, 2002 yılından bu yana kamuda çalışmak isteyenlerin girmek zorunda olduğu bir sınav. KPSS'nin son aşaması olan mülakat yani sözlü sınav ise 2016'da sürece dahil oldu ancak çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Yazılı sınavda geçerli puan alan çeşitli öğretmen adayları, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından mülakatta neden elendiklerini anlamak için çeşitli yollar izlese de neden elendiklerine dair bir cevap alamadılar. BBC Türkçe ekibi öğretmen adaylarıyla konuştu, 'Biz neden elendik?' sorusuna cevap aradı.

03 Haziran 2022 18:39

https://www.youtube.com/watch?v=vY62enIxOqk

KPSS, 2002 yılından bu yana kamuda çalışmak isteyenlerin girmek zorunda olduğu bir sınav. KPSS'nin son aşaması olan mülakat yani sözlü sınav ise 2016'da sürece dahil oldu ancak çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yazılı sınavda geçerli puan alan çeşitli öğretmen adayları sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tepkilerini özellikle sosyal medyada dile getirdi.

Mülakatta neden elendiklerini anlamaya çalışan öğretmen adayları çeşitli yollar izleseler de neden elendiklerine dahi bir cevap alamadılar.

BBC Türkçe ekibi yazılı sınavda geçerli puan almalarına rağmen mülakatta elenen öğretmen adayları ve Av. İrem Naz Nokta ile görüşüp 'Biz neden elendik?' sorusuna cevap aradı.

 


Fiyatları etkileme ve stokçuluğa verilecek cezalar arttırılıyor: 1 yıldan 3 yıla kadar hapis

Bakan Nebati: Enflasyon düşüş eğilimine girmiştir

AKP’den Atina'ya çağrı: En sağlam yol sorunları masada çözmektir

Sabah gazetesi: Hanefi Avcı'ya soruşturma açıldı, Avcı'nın da rütbeleri geri alınacak

Bakan yardımcısı tiyatroculara mobbing uyguluyor' iddiası

Fenerbahçe'de Jorge Jesus imzayı attı: Burada olmak benim için büyük bir gurur

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Akıncı Üssü davasındaki cezaları onadı

Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu iddiası: Vatandaşlık işlemlerinin az evrakla yapılıp hızlandırılması için sözlü emir verdi

Gürcistan'da gözaltına alınan Galip Öztürk’ün kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi: 2 ay tutuklu yargılanacak
" />
Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir