Spor

Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'de manşetlerde: Rüya gibi...

28 Ekim 2024 13:15

T24 Spor

Benfica forması giyen milli oyuncumuz Kerem Aktürkoğlu, manşetlerden inmiyor. Portekiz basını, Benfica - Rio Ave maçında üç gol atan "Harry Potter" lakaplı Kerem Aktürkoğlu'nu göklere çıkardı.

Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'de de hayran kitlesini arttırıyor. Milli oyuncumuz Kerem, son olarak Benfica'nın ligde Rio Ave'yi 5-0 yendiği maça da damga vurdu.

Gol sevinci yaşarken yaptığı "Harry Potter" hareketiyle de öne çıkan Kerem Aktürkoğlu, Rio Ave ağlarını tam 3 kez havalandırdı. 26 yaşındaki oyuncu, böylece Benfica forması ile toplam 8 gole ulaştı.

Kerem, Portekiz Ligi’nde; Santa Clara ve Gil Vicente’ye, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise; Kızılyıldız, Atletico Madrid ve Feyenoord’a 1’er gol atmıştı Yıldız futbolcu, sadece Benfica'nın Boavista ile oynadığı lig maçında gol atamadı.

Portekiz medyası, haftayı hat-trick ile kapatan Kerem Aktürkoğlu'nu yine manşetlerine taşıdı.

Record gazetesinin haberinde, "Aktürkoğlu rüya gibi bir ilk yarı oynadı ve yarım saatte üç gol attı" ifadelerini kullandı.

O'Jogo, "Benfica'nın gol yağmurunda Aktürkoğlu şov" ifadesiyle Kerem'in başarısına dikkat çekti. Diario de Noticias ise "Benfica, kırılgan Rio Ave'yi Aktürkoğlu'nun hat-trick'i ile yerle bir etti" başlığını kullandı.

"Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum"

Portekiz basını Kerem Aktürkoğlu'nun açıklamalarına da yer verdi.

Yıldız futbolcu, "Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum ve bunu adım adım yapmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Estadio da Luz Stadyumu'nun kendisine uğur getirdiğini söyleyen 26 yaşındaki oyuncu, "Burayı seviyorum çünkü bana şans veriyor. Taraftarımız önünde oynadığımız her maçta gol attım ve umarım böyle devam eder." ifadelerini kullandı.