Dünya

Kazalarla gündemden düşmeyen Boeing'in CEO'su Dave Calhoun, istifa edecek

2020'den bu yana Boeing'in yönetim kurulunda yer alan Steve Mollenkopf, Kellner'in yerine yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirildi

25 Mart 2024 16:00

T24 Dış Haberler

Boeing'in CEO'su Dave Calhoun bu yılın sonunda görevinden ayrılacak. Boeing'in yönetim kurulu başkanı Larry Kellner'ın da görevinden ayrılacağı bildirildi. 

Calhoun'un önümüzdeki aylarda "şirketi istikrara kavuşturmak ve geleceğe yönelik konumlandırmak için devam eden kritik çalışmaları tamamlamayı" planladığı belirtildi.

Alaska Havayolları'nın bir uçuşu sırasında meydana gelen ve 171 Max 9 jetinin birkaç hafta süreyle yere indirilmesine neden olan kabin patlaması, Boeing için 2018 ve 2019 yıllarında Max 8 jetlerinden ikisinin düşmesi sonucu 346 kişinin hayatını kaybetmesinden bu yana yaşanan en büyük güvenlik krizine yol açtı.

Boeing'in ticari uçaklar bölümünü yöneten Stan Deal da derhal geçerli olmak üzere görevinden ayrıldı. Yerine grubun işletme müdürü Stephanie Pope getirildi.

Calhoun, "Dünyanın gözü üzerimizde ve bu andan daha iyi bir şirket olarak çıkacağımızı biliyorum. Yaptığımız her işte güvenlik ve kaliteyi ön planda tutarak, son beş yılda yaşadığımız olağanüstü zorlukların ardından şirketimizi istikrara kavuşturmak için birlikte yürüttüğümüz çalışmaları tamamlamaya odaklanacağız" dedi. 

2020'den bu yana Boeing'in yönetim kurulunda yer alan Steve Mollenkopf, Kellner'in yerine yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirildi. Mollenkopf, Calhoun'un yerine geçecek kişinin aranmasına öncülük edecek.

"Dave'e şirketimizdeki muazzam liderliği için teşekkür etmek istiyorum" diyen Kellner, "Boeing'i ve çalışanlarımızı daha güçlü bir gelecek için konumlandırmak üzere 2020'de başladığı işi bu yıl bitireceğini biliyorum" dedi.