Kültür-Sanat

Kağıthane'de kitap fuarı başladı

17 Şubat 2025 20:00

Güncelleme: 17 Şubat 2025 20:16

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23 Şubat’a kadar devam edecek olan kitap fuarı, Hasbahçe Etkinlik Alanı’nda başladı. Her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuarda, 10 binlerce kitap satışa sunulurken, çeşitli söyleşi ve imza etkinlikleri de düzenleniyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından Hasbahçe'de düzenlenen kitap fuarı roman, şiir, araştırma, maneviyat, gezi, sanat ve tarih gibi birçok türde binlerce kitabı barındırıyor. Fuarın kapıları 23 Şubat'a kadar her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında açık olacak. Her gün farklı bir yazar da fuara katılarak söyleşi ve imza programı gerçekleştirecek.

Fuara özel olarak yayınevleri kitaplarda belirli indirimler de uyguluyor.

"Herkesi kitap fuarına davet ediyoruz" 

Kitap fuarı ile ilgili konuşma gerçekleştiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, şunları söyledi:

Kağıthanemizde 10 binlerce kitap bir araya geldi. 50’den fazla yayınevinin birlikte olduğu kitap fuarının açılışını yapmış olduk. Kitap fuarımıza vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösteriyorlar.

23 Şubat'a, önümüzdeki hafta pazar, kadar devam etmiş olacak. Hem çocuklarımızı hem gençlerimizi hem de büyüklerimizi bu güzel etkinliklere davet etmiş olduk. Her gün saat 15:00’da yazarlarımızla beraber söyleşiler olacak.

Az önce değerli yazarımız Bahadır Bey buradaydı. Ziyaretçiler onunla beraber söyleyişte bulunmuş oldular. Okurlarıyla yazar buluşmuş oldu. İmza günlerimiz de burada olacak. Tüm Kağıthaneli ve İstanbullu hemşehrilerimizi, Kağıthane Belediyesi’nin vermiş olduğu bu güzel kitap fuarına davet ediyoruz.

Kitap fuarımız 23 Şubat’a kadar devam ederken sonrasında martın hemen ilk haftasında Ramazan ayı başlıyor. Bu alanımızı da Ramazan ayı boyunca tüm İstanbul'u davet etmek üzere etkinlerde kullanmış olacağız. 30 gün boyunca da yine birlikte olmuş olacağız.

Tüm İstanbul'u Ramazan ayında Kağıthane'ye davet ediyoruz.”

İlk gün konuğu yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu 

Fuarın ilk gün konuğu yazar kimliği ile de bilinen sanatçı ve siyasetçi Bahadır Yenişehirlioğlu oldu. 'Duvarları Yıkmak' adlı kitabından alıntılarla fuarda bir söyleşi gerçekleştiren Yenişehirlioğlu ardından imza programı düzenledi.

İlerleyen günlerde de Alişan Kapaklıkaya, Sertaç Abi, Mete Yarar, Nedim Şener, Sıtkı Aslanhan, Dilek Cesur, Nurullah Genç, Hulki Cevizoğlu ve Hatice Kübra Tongar gibi birçok yazar fuarda okurlarıyla bir araya gelecek. (DHA)

 

Hayatının baharında iki genç, 'Bir Ömrün Sonbaharı'nda


Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir